20 Aralık 2014 Cumartesi

Sıcacık Bir Hafta Sonu


Havalar soğudu..Hafta sonları güneşli de olsa, o kalabalıklara karışmak yerine sıcacık evimizde kalmayı tercih ediyoruz. Kısa yürüyüşlerimiz dışında tabii..Kalabalıkların o telaşını camın önünde seyretmek her şeyden daha keyifli hafta sonları..

Gün boyu kaloriferin yanında, sıcak çaylarla, kahvelerle yanında da şöyle muzlu, kıtır kıtır cevizli, tatlı kremalı bir cupcake ile..Bizim hafta sonu keyfimiz de bu.. Tarifini de vereyeim bu şık cupcake'lerimin denemek ve bu lezzeti yaşamak isteyenler için..
 

3 Muz     
1 su bardağı Toz Şeker    
2 Yumurta     
1 çay bardağı Sıvıyağ     
1 çay bardağı Süt     
1 pk.Kabartma Tpzu     
1 pk.Vanilya     
1 çay kaşığı Karbonat     
2 su bardağı Un     
1 avuç Ceviz
Sade Frosting İçin: 
250 gr.Pudra Şekeri     
80 gr.Margarin     
25 gr. Süt      

Kek malzemesi ve küçük küçük doğranmış muz çırpılır. Kek kalıplarına doldurularak 175 C fırında 20 dak. Pişirilir. Kekler fırından alınıp soğumaya bırakılır. Üstü için bir kapta oda sıcaklığındaki margarin pudra şekeri ve sütle çırpılarak krema haline getirilir. Soğuyan keklerin üzerine sürülür. Kekler cevizle süslenerek servis yapılır.


Afiyet olsun..Daha önce denemediyseniz bir hafta sonunu da böyle sıcacık evinizde kaloriferin yanında sıcak içecekler ve keklerle geçirin, müptelası olacaksınız bu sıcacık hafta sonu keyfinin..

2 yorum:

  1. ne kadar hoş bişeyler tadı da güzeldir eminim.ancak en çok görüntüsüne vuruldum:))
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. elift sıcak ve mutlu geçen hafta sonu yeni gelen haftayla devam etsin ...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...