15 Aralık 2014 Pazartesi

Kurabiye Kokulu Bir Eve Uyanmak


Farklı bir şehrin kokusundaydım son bir kaç gündür. Kısa bir Adana ziyareti yapıp döndük..Gezmek, yemek, içmek güzeldi ama en çok evimizi özledim ve evimizin kurabiye kokularını..Yılbaşı bizim için mum demek, parıltı demek ama, ama kurabiye kokuları demek en çok da.. 


Eve döner dönmez tepsi tepsi iki renkli kurabiyeler pişirdim, evi kavanozlara doldurduğum bu kurabiyelerle süsledim..Ev, ev olduğunu hatırlasın, biz evde olduğumuzu hatırlayalım istedim..Denemek isteyenler için işte malzemeler...


250 gr.Pudra Şekeri     
250 gr.Margarin     
500 gr.Un     
2 Yumurta     
1 pk.Kabartma Tozu     
1 tutam Tuz     
1 çorba kaşığı Kakao     
1 pk.Vanilya      


Kakao dışındaki tüm malzeme yoğurulur. Hamur iki parçaya ayırılır. Bir tanesi kakao ile yoğurulur. Ayrı ayrı açılıp üst üste yerleştirilen hamurlar silindir yapılıp, birer parmak kalınlığında dilimlenir. 150 C fırında 20 dak. Pişirilir.     

Afiyet Olsun, evinizden kurabiye kokusu eksik olmasın..


Adana'nın zirvesindeki leziz bir kebapçıdan kuş bakışı baraj gölü olsun son fotoğraf..Kebap kokusu da güzeldir ama kurabiye bambaşka..Leblebi şekeri mi? O apayrı, upuzun ama çok tatlı başka bir şey, daha da başka..


4 yorum:

  1. Başlığınız yaşayan bir evi anlatıyor. Kurabiye kokusu ,kek kokusu,kahve kokusu .Geçenlerde ben de yaptım. Arkadaşlarım için. insanı o kadar mutlu ediyor ki. Kışın gri havalarına inat.evler kurabiye kokmalı.

    YanıtlaSil
  2. Enfes kurabiyeler, şık sunumlar:) Bayıldığım şeyler.Mutlaka hoş müzikler de vardır o evde. Keyfiniz bol olsun!

    YanıtlaSil
  3. bayildim,,,,kurabiyene,,,sirin anlatimina....kavonazinin keyfine
    kisaca paylasimindaki hosluga...
    yapicam,,,en kisa zamanda:)opuyorum seni eliftcim...

    YanıtlaSil
  4. Kurabiye ne kadar lezzetli görünüyor, bayıldım.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...