2 Aralık 2014 Salı

Kokular


Emeklilik günlerimizin 4. yılı bitmek üzere..Arkadaşlardan, eşten, dosttan gelen en çok soru İstanbul'u bırakıp bir sahil kasabasına, güneyde bir yerlere belki de taşınıp taşınmayacağımız oldu hep..Onlara hep aynı cevabı veriyorum, İstanbul öyle güzel ki..Üstelik sizler hafta içi ofislerinizde kapalı çalışırken sokaklar öyle sakin, boğaz o kadar davetkar, sinemalar, sergiler, müzeler öylesine bize ait ki..Mesela işte bugünlerde yeni yıl heyecanı sardı tüm şehri..Şehrin meydanlarını ve alışveriş merkezlerini..Sadece onları seyretmekle geçen bir gün bile öyle umutla, neşeyle, heyecanla dönüyor ki insan evine..Her şeyin güzel olacağı, kavganın biteceği, herkesin birbirini, haydi sevmese de, saygı göstereceği bir yıl geliyor diye düşünüyor insan içindeki o hiç kaybolmayan çocuksu iyimserliğiyle..


Evde ise bugün sokakların cıvıltısına inat sakinlik var, radyatörlerin üzerine koyduğum suların içine damlattığım sandal ağacı yağının kokusu, fırından yeni çıkan ekmeklere karışıyor...Hamburger ekmeklerinin yanında ise, şöyle en hızlısından, bir kaç sarı armutla düdüklü tencerede pişiriverdiğim armut reçelim..

Hava güzel, İstanbul güzel, ekmek kokusu en güzel...


5 su bardağı Un     
1 pk.Instant Maya     
2 çorba kaşığı Toz Şeker     
1 çorba kaşığı Tuz     
1 çay bardağı Ilık Süt      
½ çay bardağı Sıvı yağ        
1,5 çay bardağı Ilık Su    
Üzeri için: 
1 Yumurta Sarısı     
Susam 

Tüm hamur malzemesi yoğurulur. 7 parçaya ayırılarak toplar yapılır ve üzerlerine bastırılarak yağlanmış tepsiye aralıklı şekilde dizilir. Üzeri bir mutfak havlusu ile örtülerek 30 dak. Bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek 180 C fırında 20 dak. Pişirilir.

Afiyet Olsun..Yeni yıl herkese hep umut ettiklerini getirsin..


2 yorum:

  1. Bu güzel ekmek kokusu nerden geliyor ? Diyordum;) sendenmiş. Benim için de bir lokma kopar ve armut reçeline şöyle bir bulaştır;) at ağzına;) sağol güzel dost ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yerine dişledim bir tane, kalorileri bana gelsin, şifası sana..Afiyet olsun..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...