2 Ağustos 2013 Cuma

Beyaz Bulutlar, Umutlar vs..


Bayrama az kaldı. Benim için, iklim dışında da hayli sıcak geçen bu yaz da bitiyor nihayet. Umudum, sonbaharın gelip, o ılık yağmurlarıyla bu yazın bütün sıkıntılarını, dertlerini yıkaması, kara bulutları bembeyaz yapması ve kışın da fırtınaları ile bunları bir daha geri dönemeyecekleri dağların ardına savurması..Kötü yazlardan biriydi hayatımdaki, zaten bu yıl da çok zordu, bu yazı bitirelim, bu yılı kapatalım bir an önce ve doktorsuz, hastanesiz bir yıla başlayalım artık..

Tabii ama önce yaz tatili yapmalı, iki doktor randevusu arası şöyle bir tuzlu suda hastane mikroplarından arınmalı, hatta öncesinde de, iki doktor, bir ameliyat öncesi, bayram etmeli, şöyle bayrama yakışırcasına, minik ikramlarla, hoş sürprizlerle. Sanki her şey normalmiş (normal ne ki?), dün pazara gitmiş, yarın parka gidecekmişçesine umarsızca ve içimizdeki tüm bembeyaz umutlarımızla.. 

Bezeler, köpük köpük, beyaz beyaz, bulut bulut, umut umut...Bayram ikramlarımızdan olsun..

3 Yumurta
3 çay bardağı Toz şeker
Bir Tutam Tuz

Derin bir tencereye yumurtaların akları, şeker ve tuz konup, tencere kısık ateşe oturtulur. Ateş üzerindeyken mikserle kar haline gelene kadar çırpılır. İyice koyulaşınca karışım krema torbasına konup, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bezeler halinde sıkılır. 100 C fırında 40 dak. Pişirilir. İyice soğuyana kadar fırının kapağı açılmaz. Kuruyup sertleşince fırından alınıp servis yapılır.

Afiyet Olsun, her şeyiniz tükense bile hep bir umudunuz olsun...


10 yorum:

  1. Geçen yaz başında, ben tam izne çıkacakken başım(mız)daki dertleri saysam, "Bu kadar da olmaz" derdin (ki belki blogdan okumak istersen (ama üstü kapalı) diye http://esen-can.blogspot.com/2012/06/bakarsin-umdugumuzdan-iyi-gecer-yaz.html ), sonra sonra tatile gidip geldikten sonra teker teker hepsi düzeldi, şaşırtıcı şekilde sorunların hepsi halloldu... Şimdi aynısını diliyorum sana, sen bi git tuzlu suya bi gir bakalım, inşallah sana da aynısı olsun, yürekten diliyorum arkadaşım :)
    Öperim...
    Bezeler de nasıl yenilesi nasıl köpük köpük ;) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay inşallah, Allah bizim de yüzümüze baksın, ayy, içime su serptin, nasıl ii geldin akşam akşam biliyor musun? Öpüyorum.

      Sil
  2. Elif'ciğim umudun bittiği yerde her şey bitiyor ama önüne geçemeyeceğimiz şeyler var eminim sen elinden gelen her şeyin en iyisini yapıyorsundur geri kalan Allahın takdiri.
    Bezeler nefis gözüküyor ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, biliyorum senin için de zor bir sene oldu, çabalayıp, kalanını Allah'a bırakmaktan başka yapacak bir şey yok gerçekten de, çok sağol yanımda olduğu, cesaret verdiğin için, öyle kıymetli ki şu yazdıkların benim için...Sevgiler..

      Sil
  3. merhabalar;
    bu bezeler bir harika dostum ;)
    diyerek başlamak istiyorum çünkü gerçekten harika görünüyorlar beze canavarı olarak bayıldım eminim tatlarıda süper olmuştur :)
    bende 2-3 sefer beze yapmaya çalıştım ama ne yaparsam yapayım ya altından içleri akıyor ya da üstleri kahverengileşiyor :( ben ocakta ısıtılarak mikserle çırpıldığını ilk defa sizden duyuyorum birde böyle deniyeyim bakalım nasıl olacaklar :)
    ama size danışmak istediğim şeyler olacak yanıtlarsanız çok sevinirim
    1- fırını önceden ısıtıyormusunuz?
    2-100 derecede 40 dakika tam olarak pişmelerine yetiyor mu?

    ben 2 saate kadar bekletiyorum nerdeyse ama sertleşmiyorlar demekki bende var bir problem fırını kapattıktan sonra sertleşiyor demekki:)
    paylaşımınız için çok teşekkürler sorularımı yanıtlarsanız kat kat mutlu olucam

    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveti fırını önceden ısıtıyorum. Ve 40 dakika yetiyor, ama 40 dak. sonunda henüz yumuşaklar, aman dikkat. Fırını kapatıp, kapağını da kapatıp, fırın iyice soğuyana kadar, sanırım 1 saat falan oluyor öyle içinde beklet ki, sertleşsinler. Bir de en üst rafa koyna, ben orta rafta pişiriyorum, böylece altı da üstü de sararmıyor.

      Ben bu tarifi ne zaman yapsam başarılı oluyor, umarım senin de işine yarar.

      Sil
  4. Canım, hayat bazen bize beklemediğimiz ve hazır olmadığımız sürprizler yapar... Ama emin ol ki, her ne olursa olsun hayat devam ediyor ve bizler güçlü olmayı bu tür olaylarda öğreniyoruz. Bazen kabulde olmak mucizeler yaratabiliyor. Dilerim artık hayatındaki kara bulutlar yerini tertemiz günlere bıraksın...

    Bezeler harika görünüyor. Bayramda gelecek misafirlerime yapacağım. Ama önce kendimiz için denemem gerek. Sonuca göre misafirlere yapmak lazım değil mi ? :)
    Sevgiler canım, İyi bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerin için teşekkür edip, çook çook da öpüyorum. İnşallah beğenirsin bezelerimi de, şimdiden kolay gelsin, afiyet olsun..

      Sil
  5. seni rahatlatır mı benim tatlı elifciğim, bu konuları konuşmak ve paylaşmak istemiyorum ama yazmak istedim... bayram sonrası sağlık adına zor bir süreçten geçeceğim... korkmuyor değilim... ama içimi umutla dolduruyorum aklıma geldikçe... aklıma getirmemeye de özen gösteriyorum... her kötü şey gibi geçip gidecek çünkü...
    tüm bunlar hayatı daha mutlu, daha kıymetbilir yaşamamız için... dersimizi alıyor ve kaldığımız yerden devam ediyoruz... çok geçmiş olsun... acil şifalar dileğimle... çok çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman şimdiden geçmiş olsun diyorum ben de...Herşey yolunda gitsin, her şey tam da olması gerektiği gibi olsun inşallah, yine de o zaman geldiğinde çaktırmadan bir haber uçur bizlere, iki satır duamızın belki faydası dokunur, senin yanında gibi oluruz kalbimizden geçenlerle..Dostluğun çok kıymetli ruşencim, iyi ki varsın...

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...