Kurabiye ama, öyle böyle değil...Hani şu pastanelerde satılan boool hindistan cevizli beze kıvamında olanlardan, hani köpük köpük..
Tarif peçeteden notlar'dan, benim minik bir kaç dokunuşum oldu sadece..
250 gr. pudra şekeri
4 yumurta akı
1 çay kaşığı krem tartar
250 gr. hindistan cevizi
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Yumurta akları, krem tartar ile birlikte çırpılır. Köpürmeye
başladığında pudra şekeri yavaş yavaş ilave edilir. Çırpmaya devam edilerek
limon suyu ve vanilya eklenir. Hindistan cevizleri, çırpma işlemi
tamamlandıktan sonra bu karışıma kaşıkla yedirilir. 175 C fırında 15 dk.
pişirilir.
Afiyet olsun.
Bu tarif, krem tartar kullanmadan da aynı sonucu veriyormuş, ama aktarlarda çok kolay bulunduğundan, ben birazcık aldım, çok azıcık da kullandım...Yeni denemeler her zaman heyecan verir ya, bana da iyi geldi..
Elimde sürünen battaniyemle hala bir kaç günde kucaklaşıyoruz, motif motif birleştirirken kendilerini...Az kaldı, sıkıyorum dişimi, ha bittiii, ha bitecekkkk..
harika görünüyor. hindistan cevizini her şekilde severim buda müthiş olmuşlar.ellerine sağlık. mutlaka denicem.
YanıtlaSilCanım bu kurabiyeleri hazır alıp, kahve eşliğinde yemeyi o kadar çok seviyorum ki, resmen medite oluyorum. Senin tariften yapmayı deneyeceğim. Umarım becerebilirim. Çok ama çok sevdiğim bir kurabiyedir bu. Bak şimdi canım istedi galiba :))
YanıtlaSilSevgiler canım...
Hindistan cevizini ben de severim tarif için teşekkürler. Ellerinize sağlık:) Krem tartar ne acaba öğrenebilir miyim?
YanıtlaSilKarbonat gibi beyaz bir toz, bezenin pişene kadar koyu bir kıvamda kalmasını sağlıyor sanıyorum. Bir de, paket kabartma tozlarının içinde de bundan bulunuyormuş, öğrendiğime göre...Aktarlarda, baharatçılarda çok kolay bulunuyor. Ama o olmadan da bu tarif çok başarılı oluyormuş, öyle diyorlar...
SilYine özel bir tarif olmuş, ellerinize sağlık:) Krem tartar'ı duymuştum aktarlarda özellikle bulunabildiğini, gerekli olmadı şu güne kadar ama denenmeye değer gerçekten.:) Sevgiler.
YanıtlaSilselam. tarifi denedim.Her malzemenin yarısını kullandım. krem tartar kullanmadım.
YanıtlaSil5. dakikada yanmaya başladı. nedenini anlayamadım ama yanık olmayan yerlerini yedim çok lezzetliydi..
tekrar denemeyi düşünüyorum:(
Ay çok üzüldüm, ama ya fırının 175 C'den fazla ısınmıştır (bozuk falan olmasın derece ayar düğmesi?) ya da en üst rafa mı koydun acaba, altı pişmeden üstü yanıverdi? Normalde fırınında kekleri falan kaçta pişiriyorsun? Acaba fırının çok deli yanıyor, çok güçlü bir şey de, ondan mı böyle oldu, 150'de falan mı pişmeli senin fırında acaba? Ay içime dert oldu şimdi, çok üzüldüm...
Sil