Evet, çok klasik bir tatlı, hatta belki tarife bile gerek yok, hepinizin yaptığı bir şey..Ama etrafımda sohbet ettiğim herkesin eskilere, ailesiyle birlikte oturduğu o çocukluk günlerine dair anıları arasında o kadar çok yer alıyor ki Revani, Revanisiz Ramazan olmaz dedim, hem yaptım, hem tarifini yazdım. Afiyet Olsun..
8 Yumurta
1 çay bardağı Toz şeker
1 su bardağı İrmik
1 su bardağı Un
1 pk.Kabartma Tozu
1 pk.Vanilya
Şerbeti İçin:
4,5 su bardağı Toz Şeker
6 su bardağı Su
1 çay kaşığı Limon Suyu
Şerbet için su şekerle kaynatılır. 5 dakika sonra limon suyu eklenir. 2 dakika sonra ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.
Diğer tüm malzemeler mikserle çırpılıp, yağlanmış bir tepsiye boşaltılır. 180 C fırında 25 dakika pişirilir. Revani fırından çıkınca üzerine kürdanla delikler açılarak ılık şerbet kepçe ile sıcak kekin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra üzeri Hindistan Cevizi Rendesi ile süslenerek servis yapılır.
ayyy elinize sağlık revaniyide herkes yapamaz :) harika görünüyor
YanıtlaSilRevani çok güzel görünüyor canım...
YanıtlaSilellerine sağlık...
Bugün senden daha önce not ettiğim peynirli kurabiyeyi yaptım...
Müthiş oldu...
Hem pratik, hem lezzetli hem de hafif...
Herkes bayıla bayıla yedi..
Çok teşekkür ederim canım...
Sevgiler...
Afiyet Olsun, beğenmene çok sevindim. Ben de pratik ve garantili tarifleri çok seviyorum, hep öyle tarifler paylaşmaya çalışıyorum, benim tarifleri izlemeye devam et:))
SilRevaninin bin tane tarifi vardır ama hepsi de ayrı lezzetlidir.
YanıtlaSilBen şuruplu tatlı yiyemem pek malum şeker mevzuu ama çocuklar çok seviyorlar. Dur hele iyi oldu aklıma getirdin,senin tarifi yapayım .
Ellerine sağlık ,afiyet olsun Elifciğim !
oohh, kimbilir senin elinden de ne güzel olur, yaşadı çocuklar, ellerine sağlık şimdiden.
Sil