13 Ağustos 2013 Salı

Hurmalı Kurabiye


Kalan hurmalara devam..Çeşit çeşit kokularla karışık, sürprizli bir kurabiye bu...Biraz daha sonbaharlık, hatta kışlık belki ama, hurma bulunca hemen yapılması gerekenlerden...

150 gr.Margarin   
1 çay bardağı Su   
1,5 çay bardağı Pudra Şekeri   
1 çorba kaşığı Mahlep  
3 su bardağı Un    
1 çay kaşığı Kabartma Tozu                               
1 su bardağı Kuru Hurma
2 Dövülmüş Damla Sakızı                 
1 çay bardağı Dövülmüş Ceviz İçi         

Hurmalar suya konularak 2 saat bekletilir. Çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranır. Bir tavada 25 gr.margarin eritilir. Hurmalar ve dövülmüş damla sakızı 5 dak.kavurulur. Ocaktan alınıp ceviz içi eklenir. Başka bir kapta küp doğranmış 125 gr.margarin, su, şeker, mahlep, kabartma tozu ve un hamur yapılır. Hamur oda sıcaklığında 1 saat dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlak yapılır. İçlerine hurmalı harç konularak, diğer yuvarlak parçalarla kapatılır, kenarları bastırılarak yapıştırılır. 175 C fırında 30 dak.pişirilir.

Afiyet Olsun..                                                                               


3 yorum:

  1. Çoook leziz görünüyor.. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Hurmayı çok severim, Ramazan sonrası her evde de vardır, denemek lazım, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Sen de epeyce hurma kalmış canım anlaşılan. :)
    Hurma gerçekten çok besleyici ve hurmalı tarifler de çok sağlıklı bence.
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...