Kalan hurmalara devam..Çeşit çeşit kokularla karışık, sürprizli bir kurabiye bu...Biraz daha sonbaharlık, hatta kışlık belki ama, hurma bulunca hemen yapılması gerekenlerden...
150 gr.Margarin
1 çay bardağı Su
1,5 çay bardağı Pudra Şekeri
1 çorba kaşığı Mahlep
3 su bardağı Un
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 su bardağı Kuru Hurma
2 Dövülmüş Damla Sakızı
1 çay bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Hurmalar suya konularak 2 saat bekletilir. Çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranır. Bir tavada 25 gr.margarin eritilir. Hurmalar ve dövülmüş damla sakızı 5 dak.kavurulur. Ocaktan alınıp ceviz içi eklenir. Başka bir kapta küp doğranmış 125 gr.margarin, su, şeker, mahlep, kabartma tozu ve un hamur yapılır. Hamur oda sıcaklığında 1 saat dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlak yapılır. İçlerine hurmalı harç konularak, diğer yuvarlak parçalarla kapatılır, kenarları bastırılarak yapıştırılır. 175 C fırında 30 dak.pişirilir.
Afiyet Olsun..
Çoook leziz görünüyor.. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilHurmayı çok severim, Ramazan sonrası her evde de vardır, denemek lazım, ellerinize sağlık
YanıtlaSilSen de epeyce hurma kalmış canım anlaşılan. :)
YanıtlaSilHurma gerçekten çok besleyici ve hurmalı tarifler de çok sağlıklı bence.
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...