Peyniri bol, güzel bir tuzlu kurabiye..Basit de aynı zamanda.. Adı niye Anzac bilmiyorum, tarifi böyle kaydetmişim, uygulamışım...Anzac biliyorsunuz Çanakkale Savaşı'na katılan Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu..Onlar buraya neden gelip savaştıklarını hiç bilmediler, biz de bu kurabiyenin adının nereden geldiğini bilemeyeceğiz belki de..
1 su bardağı Yoğurt
1 su bardağı Sıvı yağ
1 çay kaşığı Tuz
1 pk.Kabartma Tozu
4 su bardağı Un
1 su bardağı Lor Peyniri
2 çorba kaşığı Kıyılmış Maydanoz
Bir kapta lor ve maydanoz karıştırılır. Başka bir kapta yoğurt, yağ, tuz, kabartma tozu ve un yoğurulur. Greyfurt büyüklüğünde toplar koparılarak merdane ile dikdörtgen şekilde açılır. Üzerine peynirli karışımdan 2 çorba kaşığı serpiştirilerek uzun kenarından sarılıp rulo yapılır. Rulolar 1,5 cm . eninde dilimlenip, yatık vaziyette yağlanmış tepsiye dizilir. 175 C fırında 30 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun..
Bu arada, konu açılmışken, tam da jilet olacakken, ki biz tarihimize genellikle böyle davranırız biliyorsunuz, Tarsus Belediyesi tarafından alınıp, sergilenen Nusrat Mayın Gemisi'ni hatırlayalım. Tarsus'a gittiğimde gezdim, o taraflara yolu düşenler, gitmeyi, gezmeyi unutmayın...Bu da daha detay bilgi isteyenler için ...
Havuçlu, baharatlı kekime eşlik etmek üzere, tarih not alınmıştır:)) Teşekkürler.
YanıtlaSilNot:Kekim şiddetle tavsiye olunur!Tarifi bloğumda var.
çok severim ellerinize sağlık..
YanıtlaSilneden hep yemek tariflerine bakasım var ki.çok güzel görünüyor.afiyetle inşaallah:)
YanıtlaSilFarklı blogları izlemenin güzelliği... Bir tuzlu tarifi bulayım derken karşımda. Hemen mutfağa gidiyorum. Teşekkürler:)
YanıtlaSilMmmmmmm nefis sen yap ben yerim.
YanıtlaSilYaptıııım :))
YanıtlaSilNot ettim. Mutlaka deneyeceğim bir kurabiye bu.
YanıtlaSilEllerine sağlık...
Sevgiler...
ben tarsusluyum o güzelliği biliyorum yüzüne bakmayanlar şimdi o gemiyi elimizden almaya çalışıyorlar paylaştığını görünce çok sevindim sevgilerimle
YanıtlaSil