Limonlu Tartöletler
Limon severler için...Ben biraz tatlıca olmazsa yiyemiyorum ağzımı yüzümü buruşturmaktan, o yüzden bunun tadı tam bana göre oldu...Bir de şık görünüyor tabii. Tarif Peçeteden Notlar'dan... Oradaki tart tarifini ben minik minik tartöletcikler halinde pişirdim. Böylece piknik vs. aktivitelere de daha uygun oldu..Artık piknikçiyiz ya, sepetimiz bile var, pardon yani :))
Alt Taban:
210 gr un
75 gr. Margarin
1,5 çorba kaşığı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı soğuk su
1/2 çay kaşığı vanilya
Limonlu kreması:
5 limon
5 yumurta
250 gr pudra şekeri
150 gr. Margarin
Tart tabanı için un ve küp küp kesilmiş margarin mikserle karıştırılır. İçine pudra şekeri ve yumurta sarısı eklenir. En
son soğuk su ilave edilip yoğurulur. Nişasta serpilmiş tezgahta açılıp, yağlanmış tartölet kalıplarının içine yerleştirilir. 1 saat buzdolabında
bekletilir. Kreması için bir tencerede yumurtalar ile pudra şekeri çırpılır. İçine limonların
kabukları rendelenir ve suları sıkılarak eklenip çırpılır. Tencere ateşe oturtularak koyu kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra
soğuması için tezgaha alınır ve içine margarin ilave edilir. Buzdolabındaki
tartöletler 180 C fırında, kabarmamaları için içlerine alüminyum folyoya sarılmış birkaç kuru fasulye yerleştirilerek 20 dk. pişirilir. Süre sonunda fasulyeler alınır ve tekrar
10 dk. daha pişirilir. Fırından alınıp, iyice soğutulan tartöletlerin üzerine limonlu krema dökülür ve 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra üstüne pudra
şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
ekşili tatlılara bayılırım o yüzden ilk fırsatta deniycem ellerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok leziz görünüyorlar.değişik tadlar denemeyeli epey oldu.en kısa zamanda denenmek üzere kayda alındı sevgiler.
YanıtlaSil