9 Temmuz 2013 Salı

Şambaba ile Merhaba


Merhaba Ramazan'a..

Herkese hayırlı Ramazanlar..Dini, dili, rengi, yurdu ne olursa olsun, herkese hep güzellikler getirsin, bolluk getirsin, aydınlıklar getirsin bu özel ay ve sonrasında mutluluk dolu bir bayram getirsin, şöyle tüm sevdiklerimizle, ailemizle, arkadaşlarımızla tam kadro, eksiksiz... 

Ramazan'ın ilk günü, bu güne özel bir de tatlı yapmak isteyenler için kendisi güzel, görünüşü güzel bir tatlı tarifi vereyim, Emine Beder'den..Yapımı kolay, muffinden çok farklı değil zaten, muffin kalıbı kullandım yaparken de..En önemli püf noktası, sıcak keklerin üzerine kaynar haldeki şerbeti dökmek, iyice şerbetini çekmesini sağlayan bu..

2 su bardağı Un     
2 çorba kaşığı Toz şeker     
1 çorba kaşığı Kuru Maya     
6 Yumurta Sarısı     
15 gr.Margarin     
1 su bardağı Süt
Şerbeti: 2,5 su bardağı Toz Şeker     
2 su bardağı Su     
¼ Limon
Süslemek İçin: 
½ pk.Krem Şanti     
1 çay bardağı Süt     
Meyve     


Bir kapta ılık süt, şeker ve maya karıştırılır. Yumurta sarıları, un, eritilmiş margarin eklenerek yumurta teliyle çırpılır. Yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırılıp, oda sıcaklığında 20 dakika kabarmaya bırakılır. 150 C fırında 40 dakika pişirilir. Bu arada şerbet için şeker, su ve limon kaynatılır. Fırından çıkan sıcak kekler kalıplardan çıkarılarak daha soğumadan kaynar haldeki şerbet üzerlerine gezdirilir. Kekler şerbetini çekince soğumaya bırakılır. Sütle krem şanti çırpılarak kekler krem şanti ve meyvelerle süslenerek servise kadar buzdolabında soğumaya bırakılır.

Afiyet Olsun.




6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Hayırlı Ramazanlar....
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Enfes gözüküyor.afiyet olsun:)hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık,bayıldım..Yapmayı hiç denemediğim bir tarif,senin tarifinle deneyeceğim,sonucu yazarım.sevgiler,hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  4. hayırlı ramaznlar herkese.
    müthiş güzel görünüyor .ağzım sulandı. ellerine sağlık. mutlaka denicem. paylaşım için teşekürler.

    YanıtlaSil
  5. Harika gözüküyor eminim tadıda çok güzeldir ellerine sağlık.Hayırlı Ramazanlar.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar...Size de hayırlı ramazanlar. Bloğunuzu yeni keşfettim. Güzelce gezerken tam burada kaldım...Bu nasıl bir görüntü:) Ellerinize sağlık. Bana da beklerim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...