23 Temmuz 2013 Salı

Hummingbird


Bir Güney Afrika keki aslında..Ama içindeki bazı malzemeleri değiştirmem gerekti, malum iklim ve habitat farklılığı :) Siz sadece muzlu cevizli cupcake de diyebilirsiniz. Yalnız adına ne derseniz deyin, kendiliğinden nemli bu kek, üzerindeki ganajla birleşince bayağı bir yaş pastaya benziyor, demedi demeyin. 


1,5 çay bardağı Un     
1/2 pk.Kabartma Tozu    
 ½ çay kaşığı Karbonat     
½ çay kaşığı Tarçın    
1 çay bardağı Portakal suyu     
1 çay bardağı Esmer Şeker    
1 kahve fincanı Hindistan Cevizi Rendesi                                
1 Muz     
1 Yumurta     
1 çay bardağı Sıvı yağ               
1 pk.Vanilya     
1 kahve fincanı Dövülmüş Ceviz
Ganaj:
100 gr.Bitter Çikolata     100 gr.Hazır Krema

Süslemek İçin:Şeker Hamuru


Bir kapta tüm kek malzemesi çırpılır, Kek kağıtları 2/3’üne kadar doldurularak 175 C fırında 25 dak. Pişirilir. Bu arada ganaj için bir tavada krema ısıtılır, içine çikolata eklenip, ateşten alınır. Ilık hale gelip, kıvamı yoğunlaşana kadar bekletilir.

Fırından alınıp soğutulan keklerin üzerine ganaj sürülüp, ganajın biraz daha katılaşması için bekletilir. Servisten hemen önce şeker hamuru ile süslenir. 

Afiyet olsun., tarifin sahibi Lindy Smith sağ olsun :)) 


5 yorum:

  1. nefis gozukuyor,,,bir tabaga koyup uzatabilirsen
    alicammmm:)
    nefis gozukuyor
    alt paylasimindanda lavantalarin kokusu geliyor:)

    YanıtlaSil
  2. Cok lezzetli görünüyor,eminim tadi da öyledir. Ellerinize saglik ;)

    YanıtlaSil
  3. çok fena çekiyor insanı... yapar da yerim diye tarifini okumadım, fotoğraflara baktım kaçıyorum. :)))

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor canım ama yapımı konusu beni aşar :)
    Ancak yapan biri olursa afiyetle yerim :))
    Şuradan bir tane aldım kaçtım :))
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık balım mmmmm harika elifim:)))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...