20 Ocak 2013 Pazar

Peynirli Poğaça

PC013425

"Hep kek, hep kek" olmaz ama, değil mi? Peynirli bir şeyler de lazım, tuzlu tuzlu...Daha önce mahleplisini paylaştığım poğaçalar gibi, bir de yoğurtlu peynirli paylaşmıştım hatta, bu seferki de onlar gibi, ama daha az yağlı, dolayısı ile biraz daha kıtırık...Hangisi damak zevkinize uyarsa artık...

125 gr.Margarin        
1 su bardağı Yoğurt   
1 kahve fincanı Sıvı yağ  
1 tatlı kaşığı Tuz
3,5 su bardağı Un      
1 pk.Kabartma Tozu  
1 su bardağı Beyaz Peynir Rendesi
½ demet Maydanoz   
1 Yumurta                  
Susam, Çörek otu

Bir kapta küp kesilmiş margarin, yoğurt, sıvı yağ, tuz, un ve kabartma tozu yoğurulur. Başka bir kapta peynir, kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akı karıştırılır. Hamur 3 mm. Kalınlığında açılır. Bardakla yuvarlaklar kesilir. İçine peynirli harçtan konur. Poğaça şeklinde kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörek otu serpilir. 175 C fırında 25 dak.pişirilir.   

Afiyet Olsun..


P1033588

Tabii ben "hep kek olmaz" desem de, keksiz de olmuyor..Hele bu güzel servis tabakları olunca, "kek, cupcake" her çeşit kek yapmak istiyor insanın canı...Yılbaşı hediyelerimden biri bu tabak, sevdiğim bir arkadaşımın hediyesi, ne iyi tanımış beni, cupcake, kelebek, mutfak...Benim tabağım işte bu, çok sağ olsun arkadaşım, tekrar teşekkür ediyorum ve en kısa zamanda bunu dolduracak kek çalışmalarına başlıyorum :))

3 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Bu tarifi hemen yapmam lazım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık,nefis olmuş..Çayın yanına nefis olur..

    YanıtlaSil
  3. Imm nefis görünüyoor ellerinize sağlık..

    http://ebru504.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...