Yine yılbaşından kalma bir tarif paylaşacağım sizlerle, ama her güne yakışır. Hele de bayramlarda çikolata şeker yerine ikramlık olarak harika olur, ben önümüzdeki ilk bayramda bu amaçla da yapacağım, tadı damağımda kaldı...
10 Kuru Hurma
1 tatlı kaşığı Rendelenmiş Portakal Kabuğu
120 gr.Tuzsuz Lor
1 çorba kaşığı Pudra Şekeri
2 çorba kaşığı Krema
Hazır Bitter Glazür
Hurmalar yıkanıp, yan taraflarından kopmayacak şekilde kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Bir kasede lor, portakal kabuğu rendesi, pudra şekeri ve krema mikserle çırpılır. Krema torbasına düz uç takılarak, bununla hurmaların içi doldurulur. Üzerinde yazıldığı şekilde kaynar suda yumuşatılan glazür ile üzerlerine çizgiler yapılır. Küçük çikolata kağıtlarının içine yerleştirilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
Ne zamandır uğramıyordum buralara, özlemişim herkesi, bütün kızlar toplansın, beni de aralarına alsınlar madem tekrar, hayat devam ediyor, değil mi? Düşmek yok, durmak yok, menzile varana kadar, ha gayret....
hoşgeldın yenıden dıyelım o zaman elıfcım..hemde pek tatlı tatlı geldın:)))
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar hurmayı bu mevsimde bulmak biraz güç olsada ilk bulduğumda deniyeceğim
YanıtlaSilhoşgeldin elifcim iştah açıcı görünüyorlar ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilHem cok pratik hem de harika ikramliklar bunlar.Ilk firsatta denemek istedim simdi :) Ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgiler.