3 Şubat 2012 Cuma

Peynirli Poğaça


Madem tuzlucular, peynirliciler bu kadar çok, o zaman onlar için bir de pamuk gibi poğaça:

150 gr.Margarin        
2 su bardağı Un    
2 Yumurta    
 4 çorba kaşığı Süt    
3 çay kaşığı Maya    
1 çay kaşığı Mahlep
1,5 çay kaşığı Tuz     
1 tatlı kaşığı Toz şeker        
2 çorba kaşığı Rende Beyaz Peynir

Bir kapta maya, ılık süt ve şeker karıştırılıp üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 15 dak.bekletilir. Sonra içine un, eritilmiş yağ, 1 yumurta, mahlep ve tuz eklenip yoğurulur. Üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 30 dak. Bekletilir. Unlanmış tezgahta yoğurulup, hamurdan 10 parça koparılır. Her parça önce yuvarlanıp, sonra yuvarlak şekilde yassıltılır. Hamurların yarısına peynir konup, diğer yarısı üzerine kapatılıp, kenarları bastırılır. Poğaçalar tepsiye dizilip, tepsinin üzeri streç filmle kapatılarak oda sıcaklığında 20 dak.bekletilir. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 C fırında 20 dak.pişirilir. 

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...