Yılbaşı için yaptıklarımdan birini daha paylaşacağım bugün. İçi sade, dokusu pürüzsüz, ama üstündeki şeker hamurunun tadı ile birleşince, kekten çok pastaya benziyor. Ben yılbaşı için hazırladığımdan çorap şeklindeki kurabiye kalıpları ile kestiğim şeker hamurlarını süsleyerek cupcakelerimi bu hale getirdim, ama tarif zamansız, her zaman, her şekilde yapılabilir tabii ki..
4 yumurta
230 gr.Margarin
1 su bardağı Süt
2 su bardağı Toz Şeker
2,5+1/4 su bardağı Un
1 pk.Kabartma Tozu
1 pk.Vanilya
Şeker Hamuru
Margarin krema kıvamına gelene kadar çırpılır ve şeker eklenerek çırpmaya devam edilir. Teker teker yumurtalar eklenerek çırpılır. Diğer malzemeler de çırpmaya devam edilerek eklenir. Cupcake kağıtlarına paylaştırılarak 180 C fırında 25 dak. pişirilir.
Oda sıcaklığında 15 dak. soğutulduktan sonra şeker hamuru ile süslenir.
Afiyet Olsun
çok şirin gözüküyorlar.insan yemeye kıyamaz:) elinize sağlık
YanıtlaSilBencede harika çoraplar yakışmış.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
Elifciğim, nasıl da ince ince hazırlamışsın o çorapları, ellerine sağlık canım, harika görünüyorlar.
YanıtlaSil