14 Ağustos 2012 Salı

Ev Kurabiyesi


Annelerin yaptığı o sade kurabiyelerden... Okuldan eve dönüşte evde sizi bekler bulduğunuzda en tatlı sürprizlerden biri olurdu bu tarz kurabiyeler, o zamanlar bu kadar çeşitli bisküvi, çikolata falan yoktu, olanlarda pahalıydı nedense. Kırmızı elma, anne elinde çıkma kurabiyeler ve gofretler...

Bu gece Kadir Gecesi, akşam otururken çayın yanına yoksa bir şeyler, bu ev kurabiyelerinden pişirin, evi saran o şekerli ve ılık kokuyla birlikte "güzel atlara binip giden o güzel insanları" aklınızdan geçirip, birer dua da onlar için okuyun.

125 gr.Margarin    
2 Yumurta                   
1 çay bardağı Yoğurt    
1 çay bardağı Toz şeker    
3 su bardağı Un     
½ pk.Kabartma Tozu

Margarin küçük küçük kesilerek 1 yumurta, yoğurt, şeker ve kabartma tozu ile yoğurulur. Un eklenip, hamur yapılıp, Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlatılır ve hafif yassıltılarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine 1 yumurtanın sarısı sürülüp, biraz toz şeker serpilerek 175 C fırında 25 dak. kadar pişirilir.

Afiyet OLsun, herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun.

4 yorum:

  1. Bayılırım bu kurabiyeye,halam yapar..bayılarak yeriz.ellerinize sağlık..nefis olmuş..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ah evet hatırlıyorum bu kurabıyeyı annem cok yapardı ..yanında sütle ne çok severdim yemeyi..uzun zaman oldu ama yemeyeli .. en kısa zamanda yapıp ozledığım o lezzetı yenıden tatmak ısterım:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok nefis olmuşlar afiyetler olsun sevgiler.kandilin mübarek olsun

    YanıtlaSil
  4. o kurabiyeleri bilirim, ne güzel anlatmışsın, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...