Ah o çocukluğumuzun elmalı'ları... Komşu teyzelerimizin en güzel pişirdiği kurabiyeler bunlardı sanki, evdeki aynı tadı vermezdi bana nedense?
Bu da onlar gibi, yumuşacık, az şekerli bir hamur içinde elma marmeladı kıvamında bol şekerli bir iç, tarçın kokulu...
100 gr.Margarin
1 su bardağı Yoğurt
1 çay kaşığı Tuz
Pudra Şekeri
1 paket Kabartma Tozu
3,5 su bardağı Un
4 Elma
1 su bardağı Ceviz İçi
1 tatlı kaşığı Tarçın
1 çorba kaşığı+1 çay bardağı Toz şeker
Elmalar rendelenip, bir tencerede dövülmüş ceviz, tarçın ve 1 çay bardağı toz şeker ile 5 dakika pişirilir. Bir kapta un, tuz, kabartma tozu, küçük küçük kesilmiş margarin, yoğurt ve 1 çorba kaşığı toz şeker yoğurulur. Hamur 10 bezeye ayırılır. Her beze merdaneyle yarım cm. kalınlığında açılır. Kenarına elmalı harç konup, yan kenarları içe katlanarak, rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsiye dizilerek 200 C fırında 25 dak. pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilBu kurabiyeleri ben de cok severim,esim de..
Guzel tarifin icin de tesekkurler.
Bu arada blogumda mis kokulu bir cekilis var,katilirsan sevinirim.
Sevgiler...
http://aishasbazaar.blogspot.com/2012/08/aishas-bazaardan-hediye-paketi-kazanmak.html
Elmalı pasta en sevdiğimdir tarifi deniycem mutlaka.teşekkürlerr
YanıtlaSilElmalı pasta vazgeçilmez..nefis görünüyorlar..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilelmalı olsunda kek ,kurabiye hiç farketmez,çok seviyorum
YanıtlaSilellerinize sağlık
ellerine sağlık canım.bende annemin elmalı kurabiyesini özledim şimdi...çocukluğumuz ah geri gelse ne iyi olurdu...sevgiler
YanıtlaSilçok severim elmalı kurabiye ellerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilçok şanslıyım çokkkk.çünkü resimdeki o güzelmi güzel elmalı rulolardan tatmak,yemek nasip oldu.gerçektende nefistiler.tekrar ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSil