31 Ağustos 2012 Cuma

Limonlu Tartöletler


Özellikle ekşi severler için tadları da nefis, ama görünüşleri var ya, ona söyleyecek söz bulamıyorum. Hele o minik bezeciklerin yerken hüp diye ağzınıza atlamaları yok muuu? Bu hafta sonu bir değişiklik isterseniz, denemenizi öneririm, yapımı çok da pratik aslında..  

Tabanı:
150 gr.Margarin    
3 çorba kaşığı Toz şeker    
2 su bardağı Un    
1 Yumurta    
Tuz
İçi:
4 Yumurta Sarısı            
5 çorba kaşığı Toz şeker    
2 tatlı kaşığı Rendelenmiş Limon Kabuğu
1 kahve fincanı Limon Suyu 
40 gr.Margarin
Merengi:
1 Yumurta Akı       
3,5 çorba kaşığı Toz şeker        


İçi için cam bir kase, ocakta  kaynar su dolu bir tencerenin içine yerleştirilir. Kaseye yumurta sarıları, şeker, limon kabuğu, limon suyu ve margarine konularak, sürekli karıştırılarak kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Küçük tart kalıpları yağlanır. Bir kapta küp küp kesilmiş margarine, şeker, un, yumurta ve bir tutam tuz yoğurularak tart kalıplarına yerleştirilir. Üzerlerine çatalla bir kaç delik açılıp, içlerine bir parka alüminyum folyo içine konmuş bir kaç kuru fasulye tanesi yerleştirilir. 180 C fırında 15 dak. pişirilir.
Tartlar soğuyunca içlerine limonlu karışım doldurulur. Bir kasede yumurta akı mikserle çırpılarak kar haline getirilir. Çırpmaya devam edilirken içine azar azar şeker eklenir. Karışım krema torbasına doldurularak tartöletlerin üzerlerine birer parka sıkılır. 180 C fırında 8 dak. Pişirilip, fırından alınır.         

Afiyet Olsun.

5 yorum:

  1. harika görünüyorlar pratik demişsiniz fakat çok zahmetli bir iş gibi geldi bana. ama tadına doyum olmaz benim yerimede yiyin afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Ekşili şeyleri gerçekten çok severim, üstelik her fırsatta yaparım, öyle ki artık insanlar sanırım benden başka birşey beklemez oldu, bana gelirken içlerinden "yine limonlu ne yaptı acaba", diye geçirdiklerine eminim:)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık enfes görünüyor banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ekşi tatları herzaamn cok severim hele ekşi ve tatlı bir arada dahada çok severim :)ellerinize sağlık görüntüsü kadar tadınında nefis olduğuna eminim:)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel gözüküyor hemen denıycem eve gıdınce :) bende beklerım:)
    http://zuutrendss.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...