29 Ağustos 2012 Çarşamba

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye


Üzerindeki fındık ayrı bir tat veriyor, ama en çok da, pastanelerde satılan kurabiyelere çok ama çok benzemesi hoşuma gidiyor, çok profesyonel duruyorlar doğrusu tabakta..

4,5 su bardağı Un                 
250 gr.Margarin    
2 Yumurta    
1 çay bardağı Sıvı yağ    
1 su bardağı Toz şeker           
1 paket Kabartma Tozu               
1 paket Vanilya
1 tatlı kaşığı Tarçın               
1,5 su bardağı çekilmiş Fındık 

Sıvı yağ, margarin, toz şeker ve 1 tam yumurta ve 1 yumurtanın sarısı çatalla karıştırılır. Üzerine un, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve ½ su bardağı fındık eklenip yoğurulur. 10 dak.buzdolabında bekletilir. Top top şekil verilip, önce yumurta akı, sonra kalan fındığa bulanıp, yağlanmış tepsiye dizilir. 200 C fırında 25 dakika pişirilir.   

Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. Bir bardak çayla nasılda güzel olur..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Hem fındıklı hem tarçınlı... hımm çok hoş olmalı..

    YanıtlaSil
  3. fındıklı kurabıyeye bayılırım içinde birde tarçın varsa yemede yanında yat:)ellerinize sağlık nefis görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  4. tarçınlı her şey güzeldir, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. sanki tebessum ediyorlarrrrrr:))))))))bana

    YanıtlaSil
  6. Kaptım hemen tarifi, mutfağa girecek kadar dinlenebilirsem...yapacağım :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...