16 Ağustos 2012 Perşembe

Dolama Çörek

Tuzlucular için geliyor,  mayalı olduğundan pek pofuduk, pek bir katmer katmer, sahura hamur işi olmadan oturmayanlar için özellikle de.

2,5 çay bardağı Süt  
1 çorba kaşığı Sıvı yağ  
20 gr.Maya  
1 tatlı kaşığı Toz şeker  
125 gr.Margarin       
4 su bardağı Un             
1 Yumurta   
Tuz                                    
Susam

Ilık süt, şeker ve maya karıştırılır. İçine yağ, tuz ve un eklenip yoğurulur. Hamur 12 bezeye ayırılır. Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır. Yumuşamış margarin elle açılan hamurların üzerine sürülerek, üst üste dizilir. Rulo yapılarak buzdolabında 3 saat bekletilir. Dolaptan alınca rulolar 1 cm.aralıklarla kesilir. Hamurlar uzatılarak şeritler yapılır ve her şerit kendi etrafında dolanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Oda sıcaklığında 30 dak.bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek 200 C fırında 20 dak. pişirilir.   

Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. çok merak ettim doğrusu en kısa zamanda denenecekler listesine alındı:)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...