17 Ağustos 2012 Cuma

Aşçı Bonesi


Hiç aklımda yoktu aslında ama, Derya'lı Günler'de görünce, hemen denemek istedim ve bu acemiliğimle tek seferde harika şekilde başardım, olayın heyecanını hemen sizlerle de paylaşmak istedim.

Bone için önce alnınızı ölçüyorsunuz, ki bu ölçü sanıyorum herkeslerde 55-58 arası bir şey çıkacak. Antropoloji şeylerine girmeyelim şimdi, Türklerin standart kafa ölçüsünü bilmiyorum ama, görebildiğim kadarı ile bizim kadınların kafa çapları birbirine yakın :)

Puantiyeli kumaşı bu şekilde ve 12 cm. genişliğinde, yanlardan dikiş için 2 cm. de pay ekleyerek kestim.  benimki oldu 60 cm boy, 12 cm. en. Sonra bu rakamın 10 eksiği yani 50 cm. çapında bir daire kestim. Eski bir tuniğimdi, kumaşı tülbente veya mermerşahiye benziyor, tavsiye ederim, kafa hava alıyor, pek de hafif oluyor.

Sonra beyaz dairenin kenarlarında hep aynı yöne doğru birer parmak iğneleyerek pililer yaptım, diktim, bunu da puantiyeli olan 60 cm.lik kumaşa diktim.


Eee, çok sade bir bone beni tabii kesmez, arkasına bir de bordo fiyonk ekledim, rahatladım :)


Vee, daha önce diktiğim puantiyeli mutfak önlüğümle takım oldu. Onu daha önce anlatmıştım, hani cupcake hatırına diktiğim buradaki önlüğüm. Çok kolay ve çok az bir kumaşla oluyor, deneyin, derim..

5 yorum:

  1. Çok şeker olmuş, önlükle de takım, üstelik kırmızı ve puantiye.... daha ne olsun.Ellerinize sağlık, iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  2. bu nefis önlükle çok hoş bir takım olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. bu boneyi kim takarsa taksin cokmu cok yakisacagina eminim:)
    onlugunle beraber super bir takim olusmus.
    haydi mutfaga:):)))

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş. Nasıl da yakışmış önlüğe. Ellerine sağlık. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  5. Yapim asamasini paylastiginiz icin tesekkurler ben de en kisa zamanda deneyececegim blogunuz cok guzel ben de yeni bir blogcuyum beklerim :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...