Taa, doğum günümden kalma bir pasta tarifi var bugün. Yumuşacık, pamuk gibi, rengi de öyle değil mi zaten? Yeni yıl için pasta tarifi arayışlarına başlayanlara gelsin bu tarif..
2 Yumurta
1,5 çay bardağı Toz Şeker
1,5 kahve fincanı Yoğurt
60 gr.Margarin
½ pk.Kabartma Tozu
4,5 kahve fincanı Un
Kreması:
2,5 çay bardağı Süt
3 tatlı kaşığı Nişasta
5 tatlı kaşığı Toz şeker
½ Limon
1 pk.Vanilya
Islatmak İçin:
Reçel
Süt
Süslemek İçin :
Pembe ve Beyaz Şeker Hamurları
Yumurtalar ve şeker çırpılır. Yoğurt, eritilmiş margarine, un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır. Kelepçeli kek kalıbına boşaltılarak 175 C fırında 45 dak. Pişirilir. Bu arada kreması için süt, nişasta, şeker ve limonun rendelenmiş kabuğu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Vanilya eklenerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Keki ıslatmak için açık renkli bir reçelin suyu sütle karıştırılır. Soğuyan kek 3 parçaya bölünerek her kat reçelli sütle ıslatılır ve aralarına krema sürülerek birleştirilir. Buzdolabında 30 dak. Bekletilir. Pasta şeker hamuru ile kaplanarak süslenir ve buzdolabında 30 dak. Daha bekletildikten sonar servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Pasta harika görünüyor. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok güzel ve leziz görünüyor .ellerinize sağlık. Afiyetler olsun.sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkür ederim ilginize..
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor... bayıldım. :)
YanıtlaSilRenklere bayıldım, eminim lezzetide öyledir, ellerinize sağlık, denenmek üzere tarif kaydedildi :) sevgilerimle..
YanıtlaSilçok şık , pasta konusunda gayet iyi gidiyorsun. çok başarılı buldum. sevgiler
YanıtlaSil