9 Ekim 2015 Cuma

Güllü ve Lepiska Güllü


Bu sene pek bir güllerden gider oldum, haydi hayırlısı..Güllerden ve pembelerden..Bilmem, pek romantizmle açıklamak doğru değil de, biraz güzelliğe, biraz aydınlığa, biraz umuda hasret kaldığımızdan son yıllarda belki de..



Biraz da "diy" tabii.. Evdekileri allayıp pullayıp, boyayıp peçeteleyip yani bir ruh verme, yeni bir nefes katma merakı, "her gün" rutinine bir heyecan, bir hoşluk, bir dokunuş katma hevesi..İkea peçeteleri bir yerlerde değerlendirebilme telaşı...


Tavsiye ediyorum, evde her zaman kullandığınız bir şeyleri masa örtünüze, peçetenize, tabağınıza uygun hale getirivermek hem kolay, hem sofranızın havasını bir anda değiştiriveriyor. Güllüsü, gülsüzü farketmez, o an gönlünüze, kafanıza ne esiyorsa..Nasılsa başka bir zaman, başka bir havadayken yine değişiklik yapma şansınız hep var, hep olacak.. 

Benim bu reçelliğimin kahverengi ahşap kısımları cilalıydı, öncesinde hafif bir zımpara yetti de arttı bile, ama tek dikkat edilecek nokta mümkün olduğunda parçaları ayırıp, boya-peçete işleri bittikten sonra birleştirmek sonra akanı, taşanı temizlemekle uğraşmamak adına....Ama biraz gelişigüzel sürülüvermiş boyalar, biraz hata, biraz eskitme emeğinizi daha da değerli kılar aslında..Hayatınız gibi bazen tesadiflerle, bazen hatalarla, bazen anılarla şekillenmiş..Boşverin, eliniz değdi ya, mükemmelik aramayın, sizden bir parça oluversin o da, sizin gibi, sizden biri gibi..


Ve bir güllü daha..Serap Hanım bizimle Leydi Lepiska Bebeklerinin yapımını paylaştı bugün..Öyle sabırlı, öyle cesaretlendirici ve öyle bizim dilimizden konuşabilen bir öğretmen ki, ilk workshop'ta yaptığım bebeğe bir bakar mısınız? 

Bostancı'daki Küçük Mucizeler Dükkanı'nda workshop'lar hep devam ediyor, hem dersler hem de alışveriş için göz atmanızı öneririm. 

Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum..



3 yorum:

  1. Elinize saglık çok güzel olmuş ve cok düzgün bir sekilde yapmışsınız. Diy projelerinde kimi zaman sorunlar olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, öyle oluyor maalesef..

      Sil
  2. Pembe- beyaz aydınlık ihtiyacınız olmalı, o yüzden etrafınızda görmek istiyorsunuz. Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar. Hele Tilda bebek nekadar alımlı !
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...