30 Ekim 2015 Cuma

Portakal Kokusu, Defne Kokusu, Mutluluğun Kokusu


Kış gelip de mevsimlik meyve seçeneklerimiz azalsa da, meyveli lezzetlere veda etmeye gerek yok, değil mi? Parlak renkleriyle portakallar, mandalinalar tezgahlarda yanıp sönerlerken hem de..

Biraz portakal kokusu, biraz biraz defne kokusu, yanlarına biraz vanilya kokusu, tamamdır işte evi doldurmaya yeter de artar bile..


3 Defne Yaprağı     
½ Portakal     
1 çorba kaşığı Margarin     
2 Yumurta     
1 çorba kaşığı Yoğurt     
1 çay kaşığı Vanilya     
1 su bardağı Un     
½ pk.Kabartma Tozu     
1 kahve fincanı Toz Şeker     
Tuz       
Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Yağ bir cezvede eritilip, defne yaprakları içine daldırılarak 1 saat bekletilir. Sürenin sonunda yağ, yapraklar içinden çıkarılarak derin bir kaba alınır. Üzerine şekerlemeler dışındaki tüm malzeme eklenerek çırpılır. Silikon kek kalıplarına paylaştırılan keklerin üzerine şekerlemeler serpilerek 175 C fırında 20 dak. Pişirilir.        

Afiyet Olsun. Kış boyu evlerinizden portakal kokusu, kek kokusu, mutluluğun kokusu eksik olmasın..   



4 yorum:

  1. Sevgili hobileme ce sizi bloğumada ekledim uzun zamandır yaptıklarınızı beğeni ile izliyorum herşey çok güzel keklerinizin görüntüsü de tatıda çok güzeldir eminim afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel bir blogmuş, bayıldım, takipteyim:))

      Sil
  2. portakal kabuğunun direk kendini kullansak nasıl olur acaba derim. defne fikri çok ilginç denemek gerek. afiyet bal olsun. ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha da güzel kokar mutlaka, yaratıcılıkta sınır yok zaten, dene, karıştır, tat, oyun gibi:))

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...