Kış gelip de mevsimlik meyve seçeneklerimiz azalsa da, meyveli lezzetlere veda etmeye gerek yok, değil mi? Parlak renkleriyle portakallar, mandalinalar tezgahlarda yanıp sönerlerken hem de..
Biraz portakal kokusu, biraz biraz defne kokusu, yanlarına biraz vanilya kokusu, tamamdır işte evi doldurmaya yeter de artar bile..
3 Defne Yaprağı
½ Portakal
1 çorba kaşığı Margarin
2 Yumurta
1 çorba kaşığı Yoğurt
1 çay kaşığı Vanilya
1 su bardağı Un
½ pk.Kabartma Tozu
1 kahve fincanı Toz Şeker
Tuz
Portakal Kabuğu Şekerlemesi
Yağ bir cezvede eritilip, defne yaprakları içine daldırılarak 1 saat bekletilir. Sürenin sonunda yağ, yapraklar içinden çıkarılarak derin bir kaba alınır. Üzerine şekerlemeler dışındaki tüm malzeme eklenerek çırpılır. Silikon kek kalıplarına paylaştırılan keklerin üzerine şekerlemeler serpilerek 175 C fırında 20 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun. Kış boyu evlerinizden portakal kokusu, kek kokusu, mutluluğun kokusu eksik olmasın..
Sevgili hobileme ce sizi bloğumada ekledim uzun zamandır yaptıklarınızı beğeni ile izliyorum herşey çok güzel keklerinizin görüntüsü de tatıda çok güzeldir eminim afiyet olsun sevgiler
YanıtlaSilçok güzel bir blogmuş, bayıldım, takipteyim:))
Silportakal kabuğunun direk kendini kullansak nasıl olur acaba derim. defne fikri çok ilginç denemek gerek. afiyet bal olsun. ellerin dert görmesin.
YanıtlaSildaha da güzel kokar mutlaka, yaratıcılıkta sınır yok zaten, dene, karıştır, tat, oyun gibi:))
Sil