5 Ekim 2015 Pazartesi

İyi Haftalar


Bildiğiniz üzere akıp gidiyor bizde hayat..Denemeye, pişirmeye, yemeye devam anlayacağınız..Bugün menüde harika dokusu ile hafif tatlımsı yaban mersinli paskalya çöreği var..Buyurun tarifine... 



500 gr.Un     
250 gr.Süt     
100 gr.Toz Şeker     
1 Yumurta     
50 gr.Margarin     
12 gr.Instant Maya     
8 gr.Tuz     
1 Yumurta Sarısı    
1 kase Kuru Yaban Mersini 


Un, ılık süt, şeker, yumurta, küp küp kesilmiş margarine, maya ve tuz yoğurulur. Üzeri kapalı şekilde oda sıcaklığında 25 dak. Bekletilir. Hamura yaban mersini eklenerek unlanmış tezgahta yoğurulur. Hamur 3’ye bölünüp, her parça da saç örgüsü yapılmak üzere 3 parçaya ayrılarak uzun şeritler yapılıp, saç örgüsü şekli verilir. Çörekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirilip, oda sıcaklığında 30 dak. Daha bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 C fırında 15 dak. Pişirilir.       

Afiyet olsun, iyi haftalar herkese..


5 yorum:

  1. Olsada yesem çok severim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke böyle "yanıtla" der gibi bir parça gönderivermek mümkün olsaydı..

      Sil
  2. Off nefis görünüyor ellerine sağlık:)
    En iyisi ben gidip öğle yemeğimi yiyeyim, daha fazla sulanmadan:)
    Öperim

    YanıtlaSil
  3. Çocukluğumdan beri en sevdiğim çörek harika olmuş, tarifi kaptim.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...