27 Ekim 2014 Pazartesi

Yine Kanaviçe, Yine Ekmek


İyi günler dostlar, yılın sonuna ve kışa iyiden iyiye yaklaşırken, sıcak evin keyfini sürüyoruz bu günlerde..Aynı zamanda yeni yılla birlikte, iş hayatıma nokta koyup ev hayatıma başlayışımın 5. yılına gireceğim, zaman ne çabuk geçiyor? Çalışırken yağmurla uyanılan her sabah trafik sıkışıklığı, işe geç kalma telaşı, uygun kıyafet tespiti, akşam eve dönüş çilesi sebeplerinden iç sıkıntısı olurken, evde geçen zaman içinde bu yağmurlu sabahlar daha yavaş ve uzun bir kahvaltıyı, cama vuran damlacıkların sesinde sabah kahvesini, evin loşluğunda müzik dinleyerek çevirilen kitap sayfalarını hatırlattığından sevindiriyor insanı.. 

Tabii ev keyfi dışında tenha alışveriş merkezlerinde vitrinlere bakmak, filtre kahve içmek, kitapları incelemek de yağmur günlerde sevdiklerimizden oldu bu süre zarfında..Ama yine de evde, fırından yükselen kokuları içimize çekerek, çaylı kahveli keyifler her zaman ilk tercihimiz, ne kadar özlemişsek artık evi :)) 


Soğuk havalarda evde oturup bir şeyler işlemek de başka bir zevk..En son işlediğim ekmeklik örtüsünü paylaşayım sizlerle..Kendinden desenli etamin üzerine işledim, kenarlarına saçaklar yaptım..Sevimli bir desen, işlemesi zevkli, kullanması zevkli..Umarım fotoğraflarına bakması da zevkli olur sizler için..



9 yorum:

  1. hayalimdeki yaşam tarzını anlatıyorsunuz.çalışmaktan o kadar yoruldum ki.kızımla evimle ve hobilerimle geçirebileceğim bir hayatım olsun isterdim...tadını çıkarın özellikle kitap okumanın:))))

    YanıtlaSil
  2. Niye anlatıyorsun ki böyle! İnsanı istifa ettirirsin sen Elif yahu :( 25 senedir hiç aralıksız çalışan birine söylediklerin masal gibi, ninni gibi, insanın kapılıveresi geliyor anlattıklarının büyüsüne ;) Ben en iyisi işime gücüme döneyim ;)
    Bu arada o buğday tanesi nasıl sevilesi, çok seviyorum o şekli, nefis olmuş, ellerine sağlık, keyfin bol olsun şekerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir hayali olursa insanın, iş hayatının zorluklarına katlanmak daha kolay oluyor, bir gün o hayale kavuşacağını düşünüp teselli ediyor kendini. Ben hep öyle yaptım, sen de okuduklarına bu gözle bak, sana bugün için çalışma şevki versin, yarın için de umut inşallah..Herşeyin güzeli, senin hazır olduğun zaman olan, hazır olana kadar çalış, sonra bıkana kadar oturursun zaten..

      Sil
    2. ;) Tamam o zaman, hayalini kurduğum vakte kadar devam ;)
      Sağol Elif...

      Sil
  3. özgüllük arkadaşıma katılıyorum...ayrıca örtü çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş,ben yılbaşı hediyesi yapayım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nasıl da heveslendiren bir iş olmuş, hani şimdi alıp işleyesim geldi, çok mu kıskancım yoksa çok mu arsızım bilemedim, öptüm seni :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş havaların soğuduğu şu günlerde yapılan işlerin sayısında oldukça artış var. yeni yeni bir sürü güzel işler ortaya çıkıyor bu sayede . ellerinize emeğinize sağlık.güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  7. eliftciğim emekli olalı 4 yıl bitti inan ben de hergüne teşekkürlerimi sunarak başlıyorum, kanaviçe çok güzel olmuş, ekmeklerine de bayılıyorum

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...