28 Ekim 2014 Salı

Sakin ve Yumuşacık


Merhaba dostlar, nasılsınız?

Bugün sessiz, sakin Anadolu Kavağı fotoğrafları ve yumuşacık bol baharatlı bir çikolatalı kek tarifi paylaşacağım sizlerle. Fazla söze gerek yok, başka İstanbul yok, çikolatalı kek gibisi de.. 




100 gr.Bitter Çikolata   
4 Yumurta                     
3 su bardağı Toz şeker   
1 su bardağı Sıvı yağ  
1 su bardağı Süt           
 4 çorba kaşığı Kakao     
2,5 su bardağı Un         
1 pk.Kabartma Tozu
2 pk.Vanilya                 
1 çay kaşığı Tarçın         
1 çay kaşığı Zencefil    
150 gr.Ahududu
1 diş ezilmiş Karanfil    

Bir kapta yumurtalarla şeker çırpılır. Yağ, süt ve kakao eklenip 3 dak.daha çırpılır. Karışımdan 1 su bardağı ayırılır. Kalan karışıma rendelenmiş çikolata, kabartma tozu, vanilya, tarçın, karanfil, zencefil ve un eklenip tekrar çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 40 dak.pişirilir. Ilık kekin üzerine ayırılmış kakaolu karışım dökülür. Ahududularla süslenir.

Afiyet Olsun.



Bu hamakta saatlerce uyumak, bu sandalyede oturup bir şeyler okumak var ama, iş çıkış saattinin trafiğine yakalanmadan eve dönmeli..Güzel İstanbul'umun tek kötü tarafı da bu, herkes burada :))

Görüşmek üzere..

3 yorum:

  1. Herkes burada lafını çok beğendim :) Oğlum üniverste tercihi yaparken, İstanbul'da okumuş biri olarak, İstanbul'u yazmaması için elimden gelen her türlü Bizans entrikasını çevirdim ve başardım. O şehirde yaşamak çok güzel ama çok zor be arkadaşım. Allah kolaylıklar versin. Cumhuriyet bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  2. Herkes burada lafını çok beğendim :) Oğlum üniverste tercihi yaparken, İstanbul'da okumuş biri olarak, İstanbul'u yazmaması için elimden gelen her türlü Bizans entrikasını çevirdim ve başardım. O şehirde yaşamak çok güzel ama çok zor be arkadaşım. Allah kolaylıklar versin. Cumhuriyet bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  3. kek herzaman iyidir. ama istanbul ah' çok zor be eliftciğim, çok zor...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...