Selam dostlar, bugün neler pişirdiniz? Yazdan kalma bir günü yaşarken mutfaklarda durabildinizse tabii..
Sağlık açısından biraz Akdeniz tarzı beslenmeye çalışıyoruz, ağırlık kırmızı etten çok balıkta olunca, yanında mısır ekmeği de süper oluyor..Dışarıdaki mısır ekmekleri biraz kuru geliyor ama bana, kek gibi yumuşaklarını seviyorum ben..Zaten az ekmek yiyoruz, yedik mi tam olsun istiyoruz galiba:))
Sıcacık, fırından yeni çıkan bir mısır ekmeğini yemek için, üzerine biraz da tereyağı sürerseniz, balığa gerek yok aslında ama, tutuyoruz işte kendimizi biz olabildiğince..Yalnız uyarmadı demeyin, dikkat, 1 dilim asla yetmiyor :)).
5 su bardağı Mısır Unu
2 su bardağı Süt
2 çorba kaşığı Toz şeker
1 pk.Instant Maya
1 Yumurta
50 gr.Margarin
Tuz
Bir
kapta mısır unu, ılık süt, şeker, maya, yumurta, küp küp kesilmiş margarin ve
tuz yoğurulur. Yağlanmış bir kalıba bastırılarak yerleştirilir. Oda
sıcaklığında 40 dak. Bekletilir. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirilerek 175 C
fırında 35 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun.
mısır ekmeğini ben de çok severim, bir Karadeniz'li eşi olarak, tarif için teşekkürler:)))))
YanıtlaSilbir dilim alabilirmiyim elifcim:)))))))
YanıtlaSilAh dilim ne demek, paket yapayım :))
SilSıcak mısır ekmeği ve tereyağ:))) Bayılırım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilaman tanrım! ev yapımı yoğurt ile de muhteşem olur...
YanıtlaSil