23 Ekim 2014 Perşembe

Mısır Ekmeği


Selam dostlar, bugün neler pişirdiniz? Yazdan kalma bir günü yaşarken mutfaklarda durabildinizse tabii..

Sağlık açısından biraz Akdeniz tarzı beslenmeye çalışıyoruz, ağırlık kırmızı etten çok balıkta olunca, yanında mısır ekmeği de süper oluyor..Dışarıdaki mısır ekmekleri biraz kuru geliyor ama bana, kek gibi yumuşaklarını seviyorum ben..Zaten az ekmek yiyoruz, yedik mi tam olsun istiyoruz galiba:)) 

Sıcacık, fırından yeni çıkan bir mısır ekmeğini yemek için, üzerine biraz da tereyağı sürerseniz, balığa gerek yok aslında ama, tutuyoruz işte kendimizi biz olabildiğince..Yalnız uyarmadı demeyin, dikkat, 1 dilim asla yetmiyor :)).

5 su bardağı Mısır Unu     
2 su bardağı Süt     
2 çorba kaşığı Toz şeker     
1 pk.Instant Maya     
1 Yumurta     
50 gr.Margarin     
Tuz

Bir kapta mısır unu, ılık süt, şeker, maya, yumurta, küp küp kesilmiş margarin ve tuz yoğurulur. Yağlanmış bir kalıba bastırılarak yerleştirilir. Oda sıcaklığında 40 dak. Bekletilir. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirilerek 175 C fırında 35 dak. Pişirilir.    

Afiyet Olsun. 



5 yorum:

  1. mısır ekmeğini ben de çok severim, bir Karadeniz'li eşi olarak, tarif için teşekkürler:)))))

    YanıtlaSil
  2. bir dilim alabilirmiyim elifcim:)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah dilim ne demek, paket yapayım :))

      Sil
  3. Sıcak mısır ekmeği ve tereyağ:))) Bayılırım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. aman tanrım! ev yapımı yoğurt ile de muhteşem olur...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...