30 Ekim 2014 Perşembe

Kepekli Poğaça


İyi günler, herkes iyi mi? Günleriniz nasıl geçiyor? Benim günlerim zayıflamaya çalışmakla, yani sebze ağırlıklı bir şeyler pişirip, azar azar yiyerek ve bolca yürüyüş yaparak geçiyor bu aralar.

Bir süre daha böyle devam edeceğim, çünkü kendime hedef koydum, yeni yıla istediğim kilo ile gireceğim. Ama sanıyorum bu beslenme düzenini pek bozmayacağım artık, çünkü midemi çok rahat ettirdi, çok iyi geldi sağlığıma..İstediğim gibi giyinip süslenebilmek de işin bonusu..

Bu motivasyon sebebiyledir ki, moda dergileri ile bolca vakit geçirir oldum, elimdekilerden neyi ne ile giyerim, nasıl yaparım bunlara kafa yormaya başladım bu aralar. Bir ara daha detaylı anlatırım her şeyi..Ama kesin olan şu ki, insan iş hayatından eve geçince ilk zamanlar hiç bir şey giymiyor, sonra spor bir şeyler giymeye başlıyor, bu arada bolca yiyor, içiyor, zaten farklı şeyler giymeye başlamak zorunda kalıyor..Sonra bu yeni kilolar sağlığı için tehlike oluşturmaya başlayınca ve rahat ev hayatının iyice de tadına varmaya başlayınca, tekrar güzel giyinmek istiyor, kendisini aynada bakımlı, alımlı, genç görmek istiyor. Sanıyorum yaşadığım değişimin dönüşümün özeti bu.. 

Neyse, beni tanıyorsunuz, koşullar ne olursa olsun, mutfaktan uzak kalmam mümkün değil, hem pişirmeyi seviyorum, hem de yemeyi. Ve bu yüzden de her zamanki gibi pişirmeye ve yemeye devam ediyorum, sadece biraz daha sağlıklı ve biraz daha az..Bu pamuk mu pamuk poğaçalar da böyle işte, kepekli unla vicdan rahatlatanlardan :))

3 su bardağı Un     
1,5 su bardağı Kepekli Un     
250 gr.Margarin     
20 gr.Instant Maya     
2 Yumurta     
2,5 tatlı kaşığı Toz şeker     
1 tatlı kaşığı Tuz     
¾ su bardağı Ilık Süt     
İçi: 
1 su bardağı Rende Beyaz Peynir    
 ½ demet Maydanoz     
1 Yumurta     
Üzeri için: 
1 Yumurta Sarısı

Un, küp küp kesilmiş margarin, maya, yumurta, toz şeker, tuz ve ılık süt yoğurulur. Oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 25 dak. Dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak un serpilmiş tezgahta yuvarlanarak 10 dak. Daha bekletilir. İç malzemesi bir kapta karıştırılır. Elle kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açılan hamurların ortalarına peynirli iç konularak kapatılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Oda sıcaklığında 30 dak. Daha bekletilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 C fırında 20 dak. Pişirilir.


Afiyet Olsun. Şimdi ben gidiyorum, biraz daha bir şeyler pişirmeye ve yemeye..

4 yorum:

  1. sağlıklı bir pogaca olmuş: ))

    YanıtlaSil
  2. ben günde bir ekmek yiyip zayif kalan gıcıklardan biriyim:) Bu nedenle, senin poğaçalara ağzımın suyunun akmaması mümkün değil, eve gidince hemen yapasım, yaptıktan sonrada 5 tane yiyesim var:)
    ellerine sağlık. iyi haftasonları, motivasyonunu bozma, kilo vermeye devam...

    YanıtlaSil
  3. yaramızı deşme şimdi, poğaçalar mükemmel görünüyor boş ver diyeti ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. poğaça yapmayı hiç beceremem , bu poğaçalar pek pufuduk gözüküyor...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...