17 Ekim 2014 Cuma

Format


Bazen, format atmalı insan hayatına..Zamanla yüklenmiş tüm programları kaldırıp, en baştan, en baştan yüklemeli..

Çerezleri unutmalı, fabrika ayarlarına dönmeli..Korkunun, önyargının, kuralların henüz oluşmadığı günlere dönmeli, en baştan yazmaya başlamalı hikayesini..

Kendimi adam etmeye uğraşıp durduğum bu hayatımda gördüm ki, ne zaman "tamam mı ne?" desem, durgunlaşsa denizlerimin suları, ne zaman taşlarım yosun tutmaya başlasa, anlıyorum ki daha en başındayım hayatın, hatalarım,i eksiklerim, çiğliklerim hepsi hala duruyorlar tüm heybetleriyle karşımda..

Olsun, yılmamalı, yeniden, yeniden başlamalı insan kendisini bir hamur gibi yoğurmaya ve her seferinde daha çok adama benzer bir şey çıkarmaya çalışmalı kendisinden..Daha çok yürekli, daha çok vicdanlı, daha çok insan..Böyle geçsin bu sonbahar, belki bir umut vardır hala bir gün bir başka sonbahara daha adam girebilmek için..

"Adam olmaz, dedin senden/adam nedir, dedim içimden"

6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuş. Zaman zaman insan derin düşüncelere dalıyor. Davranışlar hata değildir. Sadece yaşanılması gerekendir.Gelecek yaşantınız geçmişinizden daha güzel olsun.

    YanıtlaSil
  3. Çok içten bir yazı olmuş yüreğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. "Adam olmak" mecazi anlamıyla kendimize yüklemeye çalıştıklarımızın tümü...:) Kime göre? Neye göre...Ne kadar göreceli bir kavram değil mi? İyi ya da kötü olmak...Güzel ya da çirkin olmak...gibi! Bence "Farkında Olmak" yeterli:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sonbahar mı yaptı seni böyle kuzum, sorgula elbette ama haksızlık etme sakın kendine e mi? Dur Bi mevsim dönsün bakalım, yine konuşuruz elbet, kış güneşinin ensemizi usul usul ısıttığı Bi güne denk getirelim ama...

    YanıtlaSil
  6. insan olabilmek , zor iş, bazen ömür yetmez...

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...