22 Eylül 2014 Pazartesi

Killi




İyi akşamlar, herkes iyi mi? Bugün güne oldukça erken başladım ama günü çalışmaktan çok tembellikle geçirdim, bir de sahilde çay içerek..Yaz geri geldi galiba, güneşte durulmuyordu bugün.  

Evden sahile güderken yolumun üzerinde fotokopi çektirdiğim kırtasiyede rastlayınca bu sanat kili denen malzemeye, bir denemek istedim ben de..

Öncelikle beyaz ve mavi aldım, bir de şekillendirme için bir set.. Bu setin el aletlerini hiç kullanmadım, sanırım şeker hamuru ile çalışırken kullanacağım, kalıplarını da balık şeklinde olan dışında kullanmadım, onlar da kurabiye kalıbı olarak kullanılacak mutlaka :)) Sebebi, bu malzemenin öyle alet edevat gerektirmeyecek kadar kolay şekil alan, hemen bozulmayan, akmayan, bulaşmayan, insana sıkıntı vermeyen güzel bir malzeme oluşu..Light hamurdan da güzel, hafif ve hesaplı..Kuruyunca ambalajların içinden çıkan beyaz köpükler kadar da hafif oluyor.. 

Söylediğim gibi malzemenin güzelliğinden, yelkenlilerimi elle yaptım, takı yaparken kullandığım halka çivilere geçirdim.. Çalışma masamın çekmecesinin kulpunu da yeniledim. Şeker hamuru için kullandığım silikon kalıpla şekil verdiğim hamuru, çekmece kulpuna sardım sadece, kurudu ve tamamdır işte..






Balık kalıpla ve iki renk kille yaptığım bu duvar süsünü yıldızlarla süsledim. İnsan kendini alamıyor ki zaten, bir şeyler yaptıkça yapası geliyor..Ve böyle yeni bir malzemeyle sınırlarımı keşfederken o kadar mutlu oluyorum ki..

Yeni malzemeler keşfetmek, yeni bir şeyler ortaya çıkarmak ne güzel.. Bu mevsimde hala yelkenlilerden, balıklardan, güllerden bahsedebilmek ne güzel..Hala bu Eylül akşamı yazlık elbiselerle dolaşabilmek de..Giderek bollaşmaya başlayan palamutlarla güzel bir akşam yemeği üzerine biraz çekirdek çitleyip, çay içerek bu güzel günü noktalamaya hazırlanmak da..

Yine güzelliklerle görüşmek üzere..



12 yorum:

  1. ay çok hoş,
    demek böyle bir malzeme var,ama sende de yetenek var,ne de güzel olmuş
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hepsi harika olmuş, on parmağında on marifet sözcüğü tam olarak seni anlatıyor. Ne yapıyorsan, hangi malzeme ile çalışıyorsan ortaya çıkanlar çok estetik. Bir de günü tembellikle geçirdim diyorsun, daha ne olsun :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çook tatlı olmuş bunlar ellerine sağlık.Çekmece kulbuna ayrıca bayıldım tam benlik:))

    YanıtlaSil
  4. çekmece kulbu zara home daki gibi olmuş çok güzeller ellerine sağlık ben bu fikri çalarım

    YanıtlaSil
  5. Bu güllü çekmece kulpları Elif Hanım'ın da dediği gibi Zara'dakilere ne kadar benzemiş:)
    Orada ne kadar pahalıya satılıyor ama:(
    Çok hoşuma gitti vallahi:)

    YanıtlaSil
  6. Tek fark, benim malzemem biraz köpüksü, öyle sert durmuyor, ama çok da dayanıksız durmuyor, bakalım başına bir şey gelirse, yenileriz artık, ne olacak :))

    YanıtlaSil
  7. Hepsi güzel olmuş ama balıklar hepten sevimli geldiler, denize dair ne varsa apayrı :) sevgiyle..

    YanıtlaSil
  8. Bu sanat kili hemen edinilmeli! ne harika işler çıkarmışsın ortaya.. kulp harika olmuş, balıklar da öyle.. ellerine sağlık.
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  9. Ben kulpları çok sevdim, çekerken kırılmıyor değil mi? :)
    En yakın zamanda denemekte fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, biraz yumuşakça olduğundan darbe emiyor, öyle kolayca kırılacak bir malzeme değil, hafif ve yumuşakça..Sen neler yaparsın bundan neler...Denemelisin..

      Sil
  10. Tam ben bu mevsimde balıklar ne güzel olmuş derken siz söz ile yazmışsınız.yaz bitmeden balıklar askılı bluzlar çok güzel olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. deniz kıyısı evleri gibi oluyor evin, elift maviler, beyazlar....ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...