13 Temmuz 2014 Pazar

Somun Ekmek


Hafif yağlı, paskalya çöreği havasında, yok yok, Ramazan’ın o nefis pastane pidesi havasında mis kokulu bir ev ekmeği..
Yanında ev yapımı çilek reçeli ve ballı portakallı tereyağı ile. Bu güzel çilekleri kaçırmamak lazımdı.

Ben tereyağını kutu kremayı çırparak yapıyorum, kremanın suyu ayrılınca iyice süzdükten sonra da içine biraz bal ve portakal kabuğu rendesi..Ekmeğime katık oldular, birbirlerine yakıştılar..Ekmeğin tarifine gelince:

500 gr.Un     
250 ml.Süt     
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı     
1 tatlı kaşığı Tuz    
3 tatlı kaşığı Toz şeker     
1 pk.Instant Maya     
Üzeri: 
1 tatlı kaşığı Pekmez     
1/4 kahve fincanı Su     
Çörekotu

Bir kasede maya, tuz, şeker, yağ ve ılık süt karıştırılır. Un eklenip yoğurulur ve üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 30 dak. Bekletilir. Hamura şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirilir. Yine üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 20 dak. Bekletilir. Su ve pekmez karıştırılıp üzerine sürülür. Çörekotu serpilerek 200 C fırında 25 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun. Mutlu pazarlar herkese..

5 yorum:

  1. Ev yapımı ekmekleri çok severim.Tereyağı fikri de iyiymiş.Ben de denemeliyim :)
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyorlar, ellerine sağlık.
    Sütçüden aldığım sütlerin kaymaklarını biriktiriyorum. Ben de onlardan tereyağı yapmayı deneyeyim.

    YanıtlaSil
  3. en sevvdddiiiğğimmmm şey ekmek yapmak,fırından çıkarır çıkarmaz
    (bilirim gerçek tadı değildir)
    koparıp tadına bakmak
    ekmek candır:)))
    şahane gözüküyor,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık, kremayi elinde mi cirpiyorsun yoksa makineyle mi merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mikserle çırpıyorum. Çırpıyorum, çırpıyorum, bir anda suyu ve yağı ayrılıveriyor..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...