Hafif yağlı, paskalya çöreği havasında, yok
yok, Ramazan’ın o nefis pastane pidesi havasında mis kokulu bir ev ekmeği..
Yanında ev yapımı çilek reçeli ve ballı
portakallı tereyağı ile. Bu güzel çilekleri kaçırmamak lazımdı.
Ben tereyağını kutu kremayı çırparak
yapıyorum, kremanın suyu ayrılınca iyice süzdükten sonra da içine biraz bal ve
portakal kabuğu rendesi..Ekmeğime katık oldular, birbirlerine yakıştılar..Ekmeğin tarifine gelince:
500 gr.Un
250 ml.Süt
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
1 tatlı kaşığı Tuz
3 tatlı kaşığı Toz şeker
1 pk.Instant Maya
Üzeri:
1 tatlı kaşığı Pekmez
1/4 kahve fincanı Su
Çörekotu
Bir kasede maya, tuz, şeker, yağ ve ılık süt karıştırılır. Un eklenip yoğurulur ve üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 30 dak. Bekletilir. Hamura şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirilir. Yine üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 20 dak. Bekletilir. Su ve pekmez karıştırılıp üzerine sürülür. Çörekotu serpilerek 200 C fırında 25 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun. Mutlu pazarlar herkese..
Ev yapımı ekmekleri çok severim.Tereyağı fikri de iyiymiş.Ben de denemeliyim :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
Nefis görünüyorlar, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSütçüden aldığım sütlerin kaymaklarını biriktiriyorum. Ben de onlardan tereyağı yapmayı deneyeyim.
en sevvdddiiiğğimmmm şey ekmek yapmak,fırından çıkarır çıkarmaz
YanıtlaSil(bilirim gerçek tadı değildir)
koparıp tadına bakmak
ekmek candır:)))
şahane gözüküyor,ellerine sağlık
Çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık, kremayi elinde mi cirpiyorsun yoksa makineyle mi merak ettim:)
YanıtlaSilmikserle çırpıyorum. Çırpıyorum, çırpıyorum, bir anda suyu ve yağı ayrılıveriyor..
Sil