Hafif
sarımsak aromalı bu yağlı ekmeğin yanına tam da yakışacak lezzet, Domates
Confit. Yani kısaca kabuğu soyulmuş domateslerin zeytinyağı, sarımsak, kekik ve
tuzla fırında ağır ağır pişirilmesi ile elde edilen, domatesi ayrı güzel,
zeytinyağı ayrı güzel lezzet..Ben Martha Stewart’dan öğrendim, kolay bir tarif
aslında..
Yanında
da bu ekmekle, ekmeğin sarımsak kokusunu içinize çeke çeke, sonra ekmeği bu zeytinyağına batıra batıra, domateslerin suyunu
ekmeğin üzerine akıta akıta yiyeceksiniz ki…Tamam, kestim artık :)) Tarife geçelim hemen:
10 su bardağı Un
3 su bardağı Süt
100 gr.Margarin
Tuz
2 pk.Instant Maya
1 tatlı kaşığı Sarımsak Tozu
100 gr.Rende Kaşar Peyniri
Üzeri:
1 Yumurta
Kaya Tuzu
Susam
3 su bardağı Süt
100 gr.Margarin
Tuz
2 pk.Instant Maya
1 tatlı kaşığı Sarımsak Tozu
100 gr.Rende Kaşar Peyniri
Üzeri:
1 Yumurta
Kaya Tuzu
Susam
Bir kasede maya, süt, eritilmiş margarin, un, peynir, sarımsak tozu ve tuz yoğurulur. Hafif unlanmış tezgaha alınarak, hamurdan toplar yapılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana dizilir. Üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 20 dak. bekletilir. Üzerine yumurta sürülüp, kayatuzu ve susam serpilerek 200 C fırında 25 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun.
Harika görünüyorlar..domatesi en kısa zamanda deniycem :)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
Öyle güzel anlatmışsınki elimi uzatıp bir dilim alasım geldi , her iki tarifte çok güzel ellerine sağlık.(birde 10 bardak undan epey ekmek çıkar herhalde ölçüyü kendimize göre ayarlarız artık )
YanıtlaSilelift şu bandırma kısmını okurken dayanamayacağım sandım...ekmek tariflerine bayılıyorum, ellerine sağlık.
YanıtlaSilBaşta anlatım olmak üzere herşey süper görünüyor !
YanıtlaSilDomatesleri tez vakitte denemem lazım.
Ellerine sağlık ve afiyet olsun.
Yahu sen o kavanozu öyle süsleyip püsleyip koymuşsun ya, ben en çok ona takıldım, o gelin olmuş kavanoza :)
YanıtlaSil