17 Temmuz 2014 Perşembe

Sarımsaklı İsveç Ekmeği ve Domates Confit


Hafif sarımsak aromalı bu yağlı ekmeğin yanına tam da yakışacak lezzet, Domates Confit. Yani kısaca kabuğu soyulmuş domateslerin zeytinyağı, sarımsak, kekik ve tuzla fırında ağır ağır pişirilmesi ile elde edilen, domatesi ayrı güzel, zeytinyağı ayrı güzel lezzet..Ben Martha Stewart’dan öğrendim, kolay bir tarif aslında..


Yanında da bu ekmekle, ekmeğin sarımsak kokusunu içinize çeke çeke, sonra ekmeği bu zeytinyağına batıra batıra, domateslerin suyunu ekmeğin üzerine akıta akıta yiyeceksiniz ki…Tamam, kestim artık :)) Tarife geçelim hemen:


10 su bardağı Un
3 su bardağı Süt   
100 gr.Margarin  
 Tuz   
2 pk.Instant Maya     
1 tatlı kaşığı Sarımsak Tozu        
100 gr.Rende Kaşar Peyniri                
Üzeri: 
1 Yumurta     
Kaya Tuzu     
Susam

Bir kasede maya, süt, eritilmiş margarin, un, peynir, sarımsak tozu ve tuz yoğurulur. Hafif unlanmış tezgaha alınarak, hamurdan toplar yapılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yana dizilir.  Üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 20 dak. bekletilir. Üzerine yumurta sürülüp, kayatuzu ve susam serpilerek 200 C fırında 25 dak. Pişirilir.  

Afiyet Olsun.


5 yorum:

  1. Harika görünüyorlar..domatesi en kısa zamanda deniycem :)
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Öyle güzel anlatmışsınki elimi uzatıp bir dilim alasım geldi , her iki tarifte çok güzel ellerine sağlık.(birde 10 bardak undan epey ekmek çıkar herhalde ölçüyü kendimize göre ayarlarız artık )

    YanıtlaSil
  3. elift şu bandırma kısmını okurken dayanamayacağım sandım...ekmek tariflerine bayılıyorum, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Başta anlatım olmak üzere herşey süper görünüyor !
    Domatesleri tez vakitte denemem lazım.
    Ellerine sağlık ve afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Yahu sen o kavanozu öyle süsleyip püsleyip koymuşsun ya, ben en çok ona takıldım, o gelin olmuş kavanoza :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...