Ramazan'da tatlı olarak da hurma iyi fikir değil mi? Tamamı hamur ve kısa olan ramazan gecelerinde mideye taş gibi oturan tatlılar yerine bu tarif, bir hurmanın etrafına sarılmış ince hamuru ile farklı bir alternatif.
Tarif Elmas Yetgin’e ait. Hem pratik, hem
çok emek harcanmış görünüyor. Bayramlık bir tatlı ama, bize her gün bayram
nasılsa J) Ramazan’da alınıp evde iyice birikmiş hurmalarınız varsa, onları bayramda değerlendirmek için de güzel....
1 Yumurta
60 gr. Tereyağı
Tuz
1 kahve fincanı Süt
½ pk.Kabartma Tozu
3 su bardağı Un Nişasta
İçi:
500 gr.Medine Hurması
100 gr.Antep Fıstığı
Üzeri:
200 gr.Tereyağı
Şerbeti:
2 su bardağı Toz şeker
2 su bardağı Su
4 damla Limon Suyu
Önce şerbet için şeker ve su kaynatılır. Limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınıp, soğumaya bırakılır.
Hurmalar yanlarından kesilip ikiye ayırılarak çekirdekleri çıkarılır ve içlerine Antep fıstığı içi yerleştirilerek kapatılır.
Hamur için bir kapta yumurta, oda sıcaklığındaki 60 gr.tereyağı, bir tutam tuz, süt, un ve kabartma tozu yoğurulur. Üzeri örtülerek oda sıcaklığında 15 dak. Bekletilir. Hamurdan 14 beze koparılarak her biri nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta serpilerek üst üste konur ve hepsi birlikte incecik açılır. Hamurdan 2 parmak genişliğinde şeritler kesilerek, hurmalara sarılır. Tepsiye dizilen hurmaların üzerine 200 gr. Erimiş tereyağı gezdirilerek 180 C fırında 35 dak. Pişirilir. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbet dökülür. Buzdolabında soğutularak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
ama sen naaptın şindi? olmaz ki bu görüntüye dayanılamaz ki:)) hımm enfes görünüyor!
YanıtlaSilmuhteşem bir görüntü..
YanıtlaSil