Bu kadar az malzemeyle böyle bir lezzet, inanılmaz..Evde böyle bir ekmek dokusu, denemeden anlatılmaz...
Ev
yapımı ayva marmeladı yanındaki de..Kışın boş durmayıp, bugünler için
çalışanların böyle fırsatları olacak tabii yaz boyu :)
1,5 su bardağı Su
1 çorba kaşığı Tuz
20 gr.Instant Maya
5,5 su bardağı Un
Ilık su, maya, un ve tuz yoğurulur. Oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 1 saat bekletilir. Hamur tekrar yoğurularak yağlanmış kalıba yerleştirilir. Yine üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1,5 saat bekletilir. Üzerine su serpilerek 200 C fırında 25 dak. Pişirilir. Fırından alındıktan sonra da üzerine su serpilip, ılık hale gelince kalıptan çıkarılarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Mis gibi ev ekmeği, harika görünüyor, ellerine sağlık. Ayva reçelinin katkısını da göz ardı etmemek lazım. Tereyağı ile de iyi gider, üzerine tuz- biber...
YanıtlaSilDenenecek tariflerden biri daha , marmelatla birlikte harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilbir kaç kez ekmek pişirdim hep farklı tariflerde ve biliyorum ki ev ekmeği gibisi yok, afiyet bal olsun.
YanıtlaSil