28 Temmuz 2014 Pazartesi

Şekerpare


Madem konumuz bayram, madem konumuz şeker, işte şekerpare, tatlı anları paylaşmak için, ağızda şeker tadı kalması için her güzel günün sonunda...Mutlu bayramlar...

250 gr.Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
8 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
 2 Yumurta 
4 Çorba Kaşığı İrmik
5 Su Bardağı Un
Tuz
1 pk. Kabartma Tozu
1 pk. Vanilya
Şerbeti için
5 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
1/2 Limon Suyu

Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Kısık ateşte 10 dak. Daha kaynatılıp, içine limon suyu eklenir. 3-4 dak. Daha kaynatılıp, ocaktan alınır. Şerbet oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Küp küp kesilmiş margarine ve diğer tüm malzeme yoğurulur. Hamur 30 dak. Buzdolabında bekletilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve bir tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine birer fındık yerleştirilip, sıvı yağla inceltilen yumurta sarısı sürülür. 180 C fırında 25 dak. Pişirilir. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. Oda sıcaklığına geldiğinde, servis zamanına kadar buzdolabına kaldırılır.

Afiyet Olsun. 



3 yorum:

  1. Şekerpareyi çok severim,sizinki de leziz görünüyor :)
    İyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
  2. mutlu bayramlar:)))))
    tatlıdan bi tane aldım:))))

    YanıtlaSil
  3. Elifcim seninde kutlu olsun bayramın, sevgiler

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...