Eskilerden bir koku, bugüne ait bir tat,
içindeki mayaya rağmen hamur hissi vermeyen bir doku, daha ne olsun :))
3,5 su bardağı Un
2 pk.Instant Maya
2 çorba kaşığı Toz şeker
1,5 tatlı kaşığı Tuz
2 Yumurta
1 çay bardağı Süt
150 gr.Margarin
1 tatlı kaşığı Mahlep
Sıvı yağ
Çörek otu
Beyaz Peynir
Maydanoz
Bir kasede un, ılık süt, maya, küp küp kesilmiş margarin, mahlep, şeker, tuz ve 1 yumurta yoğurulur. Küçük bezeler yapılıp, açılır ve bir bardak ile yuvarlaklar kesilir. Bir kapta beyaz peynir ezilerek ince kıyılmış maydanozla karıştırılır. Peynirli iç hamurdan kesilen dairelerin ortasına konularak yuvarlanarak kapatılır. Hamur topları aralıklı olarak yağlanmış bir tepsiye dizilir. Bir kasede 1 yumurtanın sarısı biraz sıvı yağ ile çırpılır. Poğaçaların üzerine sürülür, üstlerine çörek otu serpilir. Poğaçalar oda sıcaklığında üzerleri kapalı olarak 1 saat bekletilir. 200 C fırında 20 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne dersiniz?