5 Temmuz 2014 Cumartesi

Karamel Soslu Cevizli Kek


Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum..

Bu kek mısır unuyla. Ceviz ve mısır ununun uyumuna şaşıracaksınız. Karamel sosu ise öyle pratik ki, her tür tatlı ile kullanabilirsiniz. Sosun tarifi, tariflerinden çok anlatımına bayıldığım Ece Zaim’den..

3 Yumurta                      
2 su bardağı Tozşeker   
2 su bardağı Süt   
1 çay bardağı Sıvıyağ  
4 su bardağı Mısır Unu   
1 pk.Kabartma Tozu          
1 pk.Vanilya     
1 su bardağı Ceviz İçi

Karamel Sosu için
 200 gr.Esmer Şeker     
150 gr.Krema     
50 gr.Margarin     
1 pk. Vanilya

Yumurtalarla şeker çırpılır. İçine süt ve sıvıyağ eklenerek tekrar çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenerek tekrar çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 40 dak. Pişirilir. Bu arada karamel sosu için bir tavada şeker kremanın yarısı ile eritilir. Ateşten alınıp, içine kalan krema, yağ ve vanilya eklenerek, karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kekin üzerine ılık hale gelmiş karamel sozu gezdirilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...