Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum..
Bu kek
mısır unuyla. Ceviz ve mısır ununun uyumuna şaşıracaksınız. Karamel sosu
ise öyle pratik ki, her tür tatlı ile kullanabilirsiniz. Sosun tarifi, tariflerinden çok anlatımına bayıldığım Ece Zaim’den..
3 Yumurta
2 su bardağı Tozşeker
2 su bardağı Süt
1 çay bardağı Sıvıyağ
4 su bardağı Mısır Unu
1 pk.Kabartma Tozu
1 pk.Vanilya
1 su bardağı Ceviz İçi
Karamel Sosu için
200 gr.Esmer Şeker
150 gr.Krema
50 gr.Margarin
1 pk. Vanilya
Yumurtalarla şeker çırpılır. İçine süt ve sıvıyağ eklenerek tekrar çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenerek tekrar çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 40 dak. Pişirilir. Bu arada karamel sosu için bir tavada şeker kremanın yarısı ile eritilir. Ateşten alınıp, içine kalan krema, yağ ve vanilya eklenerek, karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kekin üzerine ılık hale gelmiş karamel sozu gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ne dersiniz?