Havalar ısındıkça, insan tatlı olarak meyvalı bir şeyler istiyor, peynir kreması olsun, hafif olsun istiyor. Bu kekte kullandığım armutlar tavada karamelize olunca, tatları ananası andırıyor ve peynir kreması da keki çok ama çok hafif bir pasta yapıyor.
Bu keki, sevdiğime "hoş geldin" demek için yaptım ben..Yok yok, uzun-uzak bir yerlere gitmedi, dünyanın öteki ucundaki seyahatlerden de dönmedi. Ama hoş geldi sevdiğim, bensiz dışarı çıkıp evine her dönüşünde olduğu gibi, "iyi ki geldi, hoş geldi"..
12 Armut
120 gr.Margarin
1 su bardağı Toz şeker
3 Yumurta
1+1/4 su bardağı Un
1,5 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 pk.Vanilya
2 çorba kaşığı Süt
Kreması:
300 gr.Labne Peynir
2 su bardağı Pudra Şekeri
3 çorba kaşığı Krema
1 kahve fincanı Dövülmüş Antep Fıstığı
Bir kasede küp küp kesilmiş margarin, toz şeker, yumurtalar, süt, un, kabartma tozu ve vanilya çırpılır. Dibine yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına dökülerek 180 C fırında 30 dak. Pişirilir. Fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
Armutlar soyulup halka halka doğranır. Ortalarındaki çekirdek kısımları temizlenerek, az yağlanmış tavada, üzerlerine toz şeker serperek, yumuşayana ve karamelize olana kadar çevirilerek pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Bir kapta peynir, pudra şekeri ve krema çırpılır. Soğuyan kek ortasından kesilip, ilk parça tekrar kalıbın dibine yerleştirilir. Üzerine armutlar dizilir. Peynirli kremanın yarısı sürülüp, üstüne diğer kek parçası kapatılır. En üste de peynirli kremanın kalanı sürülerek, buzdolabında 4 saat bekletilir. Kalıptan çıkarılınca üzerine Antep fıstığı serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun, herkesin sevdiği hep "hoş gelsin"...
İnsanın sevdikleri için bir şeyler yapmasından daha güzeli yoktur herhalde ellerine sağlık bu arada arkadaki kanaviçe çok güzelmiş.
YanıtlaSilama canımcım
YanıtlaSilen sevdiğim şeydir evimde kek kokusu,pek de yemem,hatta eşim takılır bazen sanırsın ev değil pastane diye.
ancak babamın şeker sorunu çıkınca kestim yapmayı,sen de günlerdir şahane şeyler yapıyorsun,ben de rejime başladım.
olmuyo ama arkadaş!
kararında yemek lazım tabii, yoksa fena çarpar, malum...Geçmiş olsun, ama kuru meyvelerle, kepekli unla vs. yap yine de bence, çok da mahrum bırakma amcayı...Tabii senin rejim de sona erince..
SilBir de söylemeden geçemedim, eşimde de şeker problemi başlamıştı, biz bazı minik kurallara uyarak aştık çok şükür. Belki faydası olur, şurada bir şeyler paylaşmaya çalışmıştım, http://hobilemece.blogspot.com.tr/2012/08/az-sekerli-bir-yaz.html
Silkek muhteşem gözüküyor da , ben şu birazı gözüken kanaviçe işinin tamamını görmek istiyorum, gerçekten çok merak ettim
YanıtlaSilAaa kapı ağırlığım o benim, bak buradan inceleyebilirsin..http://hobilemece.blogspot.com.tr/2012/08/kap-agrlg.html
Sil