31 Mayıs 2014 Cumartesi

Çikolatalı İrmikli Muhallebi




Hafta sonu için kaymak gibi ve yoğun çikolata tadında bir tatlı..En sevdiğim taraflarından biri de, kalıbından çok kolay çıkması..Yani hem lezzet hem de görüntü vadediyorum bu hafta sonu sizlere..

1.200 gr. Süt
13 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
 1 Limonun Kabuğunun Rendesi
80 gr.Bitter Çikolata
50 gr Margarin
1 pk. Vanilya
3 çorba kaşığı hindistan cevizi



Bir tencerede süt, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilya ısıtılır. İçine irmik eklenerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Tencere ateşten alınarak içine margarin eklenir. Muhallebinin yarısı başka bir kaba aktarılarak içine hindistan ceviz rendesi ilave edilir. Kalan kısmına çikolata eklenip, eriyene kadar karıştırılır. Kek kalıbı ıslatılıp, içine önce çikolatalı, sonra da hindistan cevizli muhallebi boşaltılır. Buzdolabında 1 saat bekletilip, kalıptan çıkaraılarak servis yapılır. 

Afiyet Olsun.

 


3 yorum:

  1. Bu tip tatlıları seviyorum, not ettim bile. Ellerine sağlık, paylaştığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun, çok sevindim ilgini çektiğine..

      Sil
  2. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :) bloğunuzu takipteyim bana da beklerim :)

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...