24 Mayıs 2014 Cumartesi

Kahvaltı ve Yumurtalı Ekmek


Havaların ısınması ile sahildeki piknik günlerini de resmen başlattık bugün. Kahvaltı için, "kahvaltı bahane, ekmekler şahane" başlığına layık bir ekmek yaptım. Yumurtalarla birlikte pişen bu yumuşacık ekmekler, farklı görüntüsü dışında sütlü lezzeti ile de denemeye değer..Haftaya piknikle veya özenli bir kahvaltı sofrası ile veda etmeyi düşünenlere gelsin..

5,5 su bardağı Un     
2 tatlı kaşığı Tuz     
2 pk.Maya     
2 çorba kaşığı Toz Şeker     
2 su bardağı Süt     
1 Yumurta     
50 gr.Margarin    
Üzeri için:Yumurta


Bir kapta un, toz şeker, tuz, maya ve ılık süt karıştırılır. Yumurta eklenerek yoğurulur. Küp küp kesilmiş margarin de ilave edilip, hamura yedirilir ve hamurun üzeri örtülerek oda ısısında 45 dak. bekletilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Ortalarına kabukları iyice yıkanıp kurulanmış yumurtalar bastırılarak yerleştirilir ve yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Tekrar üzerleri örtülerek oda ısısında 20 dak. Daha bekletilir. Fırının içine su dolu bir kap yerleştirilir ve ekmekler 200 C fırında 20 dak. Pişirilir. 

Afiyet Olsun.


5 yorum:

  1. Farklı bir sunum olmuş yumurtalı ekmekler, ellerinize sağlık,deniz kenarı manzara müthiş,
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. var ya şahane bi görüntü,hatta görüntü yeter de artar bile,eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel gorunuyor, ellerine sağlık. Keyfiniz bol olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bir gün bu deniz kenarında hep birlikte piknikler yapabilmek dileklerimle, sevgiler herkese..

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...