Havaların ısınması ile sahildeki piknik günlerini de resmen başlattık bugün. Kahvaltı için, "kahvaltı bahane, ekmekler şahane" başlığına layık bir ekmek yaptım. Yumurtalarla birlikte pişen bu yumuşacık ekmekler, farklı görüntüsü dışında sütlü lezzeti ile de denemeye değer..Haftaya piknikle veya özenli bir kahvaltı sofrası ile veda etmeyi düşünenlere gelsin..
5,5 su bardağı Un
2 tatlı kaşığı Tuz
2 pk.Maya
2 çorba kaşığı Toz Şeker
2 su bardağı Süt
1 Yumurta
50 gr.Margarin
Üzeri için:Yumurta
Bir kapta un, toz şeker, tuz, maya ve ılık süt karıştırılır. Yumurta eklenerek yoğurulur. Küp küp kesilmiş margarin de ilave edilip, hamura yedirilir ve hamurun üzeri örtülerek oda ısısında 45 dak. bekletilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Ortalarına kabukları iyice yıkanıp kurulanmış yumurtalar bastırılarak yerleştirilir ve yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Tekrar üzerleri örtülerek oda ısısında 20 dak. Daha bekletilir. Fırının içine su dolu bir kap yerleştirilir ve ekmekler 200 C fırında 20 dak. Pişirilir.
Afiyet Olsun.
Farklı bir sunum olmuş yumurtalı ekmekler, ellerinize sağlık,deniz kenarı manzara müthiş,
YanıtlaSilSevgilerimle
var ya şahane bi görüntü,hatta görüntü yeter de artar bile,eline sağlık
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor, ellerine sağlık. Keyfiniz bol olsun, sevgiler.
YanıtlaSilŞahane görünüyor !
YanıtlaSilBir gün bu deniz kenarında hep birlikte piknikler yapabilmek dileklerimle, sevgiler herkese..
YanıtlaSil