6 Mayıs 2014 Salı

Dik Gibi


Dik durabilmek, insan olabilmektir. Acıdan korkmamaktır, gençlik demektir dik durabilmek. Kimsenin sana gülmemesi, acımamasıdır hatta..



Özgürlüktür dik durabilmek, istediğin yer, istediğin zaman, istediğin şekil..Hem de feryatsız, ağlamaksız..Yatağında döne döne derin uykulara dalabilmektir, gülebilmektir kamburunu çıkarmadan sarsıla sarsıla ve bundan pişman olmamaktır..İyidir yani dik durabilmek..

Tamam, tabii, felsefik açıdan da güzeldir dik durmak, mutlaka, ama benimki mevsimsel. Yine baharın sıcak gecelerinin bağlandığı serin sabahlar belime vurdu, iki büklüm dolaşıyorum kaslar ne zaman soğusa, sonra, bir kaç dakika hareket ettikten sonra doğruluveriyorum şöyle, oh diyorum, bahar güzel, dik durmak ondan da güzel...

Umut dolu, sıcacık bir bahar diliyorum herkese, dimdik ayakta..


7 yorum:

  1. Yazı muhteşem olmuş. Hem gerçek. Hem felsefik olarak da çok anlamlı . Ama sonundaki ağrılar beni üzdü
    Dilerim şimdi biraz daha iyisinizdir. Dikdurabilmek hem güzel hem önemli gerçekten. Şifalı, mutlu sıcak bahar günlerine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş geçmeye başladı, çok ama çok teşekkürler, sevgiler

      Sil
  2. Bu arada yoksa sizin de şu sıralar doğum gününüz müydü öyleyse mutlu seneler sanki şu sıralardi:) Tam hatırlaya. madığım için tarihi bağışlayın. Mutlu Senelere:) eğer öyleyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miladi takvime göre değilse de, ruhum yeni doğan mood'unda...Çok teşekkür ederim, içine doğdu demek ki bu yenilenme halim, çok öpüyorum

      Sil
  3. Dik duruşun en güzel örneğisin arkadaşım, umarım ağrıların yenilenmez canım.
    Yazı muhteşem, hava muhteşem, güzelim bahar günleri daha muhteşem:))

    YanıtlaSil
  4. biliyor musun yine içimi titrettin!
    ne güzel yazıyorsun,yaşlanmak yada hasta olmak,yada muhtaç olmak korkutucu:(
    sen ne güzel yazıyorsun:)
    eğer hastaysan bi an önce hemen hemen iyileşmeni diliyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Allah iyi günler sağlıklı günler göstersin zaman en iyi ilaç ben de aynı şeyleri yaşadığım için sizi çok iyi anlıyor dik duruşunuzu taktir ediyorum stres sıkıntı insanın kaslarını etkiliyor ben sıkılınca sinir sıkışması olup günlerce kas gevşetici ilaçlarla düzelinceye kadar ağrılarla boğuşuyorum size geçmiş olsun hobiler hepimize terapi gibi geliyor güzel günler diliyorum selamlar.....:))

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...