23 Mayıs 2014 Cuma

Bırak, Elleme



Bırak doktor, bırak elleme, biliyorum ben hepsinin hem sebebini, hem çözümünü..

Midemdeki yaralar, bu yaşa kadar söylemeyip içime attıklarımdır, iyileşmez bu yaştan sonra..Boğazımdakilerse söylediklerimdir istemeden de olsa, şimdi içime içime akıttığım tuzlu göz yaşlarım dağlar onları, sen bırak.. 

Pek çok insan girdi ki hayatıma, yaptıklarını yutmak, unutmak istesem de olmaz, gece uykularımda geri gelirler, hatırlatırlar kendilerini hep..Yaş ilerledikçe, azaldıkça gece uykuları, bulunur buna da çare, yorma kendini.

Boğazımdaki o ne yutabildiğim, ne çıkarabildiğim lokma, hayata karşı isyanımdır, sitemimdir. Kalbime doğru yanarak inen, içimin yanışıdır aslında adaletsizlikleri her gördüğümde.

Şişkinim, doluyum, tokum ikiyüzlülerin yalanlarına, mal, mülk için çırpınışlarını hep de pek kutsal sebeplere bağlamalarına.. 

Kasılmış, sıkışmış kalmış bu bağırsaklar, tam zamanında yetiştirdiğim projelerdir, acil toplantılar, hızlı bütçeler, süreli işler, bir an evvel alınan aksiyonlar. Görevler, sorumluluklar, sonunda en mükemmel hali ile ortaya çıkanların senden başka kimsenin görmediği karanlık tarafı. Boş ver, artık saatsiz dolaşıyorum, acele değildir artık gidişim, sadece ecele..

Sancılar içindeyim, ama yerken değil doktor, birbirine nefretle bakan insanları gördüğümde, tam da çıplak ayaklı bir çingene çocuğunun yanından geçerken ayakkabımın bağcığı çözüldüğünde ve bir de marketin çöpündeki en yenebilecek lahana yapraklarını ayıklayan teyzenin yanından geçip dolu market poşetlerini arabamın bagajına teptiğimde...

Bırak doktor, içimde dışarıya çıkaramadığım, çıkarmak istemediğim öyle çok şey var ki, bırak elleme..Sen boşver ilaçları, reçeteme umut yaz, sabır yaz günde üç öğün, yaşama sevinci yaz aç karnına, huzur yaz yatmadan hemen öncesine.  Bırak gerisini, elleme.. 



8 yorum:

  1. O kadar doğru ki söyledikleriniz...
    Sıkıntılar, düşünceler için için kemiriyor insanı.
    Her şeye rağmen yaşamak diye bir laf var ya, beylik gibi gelir bazen, öyle düşünmek lazım yine de.
    Sizi seven, sizin iyiliğinizi isteyen herkes için böyle olmalı.
    Seviyoruz sizi...
    Üzmeyin bizi...

    YanıtlaSil
  2. ahhh! kendi hassas ama kimse anlamaz durum:(
    naif insanlar olmasa hayatın çekilir tarafı kalmaz,bütün güzel duyguları hatırlatırlar davranışları ve sözleriyle,ama çok da hırpalanırlar:))
    sevgiler,aslında sağlığını merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
  3. iyiyim, turp gibiyim, şükürler olsun ki, bir şeyleri önceden farkedecek sinyalleri verdi bana Allah, hamdolsun diyorum, yaşamaya bakıyorum. Ne hastalar var, ne dermansız dertler var dünyada, amaaa, benimki de bu kadarcık olsun..

    sevgiler sizlere ve beni merak eden herkese..

    YanıtlaSil
  4. İyi ol lütfen senin gibi güzel insanlar hep var olsun ben seni sağlıklı görüyorum hem de çok sağlıklı hep öyle kal .

    YanıtlaSil
  5. Uğradım gidemedim ...
    Okudum bir daha okudum,diyecek söz bulamadım.
    Allah tüm hastalara şifa versin ,( seni seviyorum )en çok da sevdiklerime versin!

    YanıtlaSil
  6. Çok şanslıyım ki, sevdiklerim tarafından sevilmeyi tattırdı Allah bana bu hayatta, daha ne ister ki insan? Hep iyi olun sevdiklerim, hep sevelim birbirimizi uzuuun uzuuunn.

    YanıtlaSil
  7. Canım hafta sonu Antalyadaydım anneme gittim yardıma, yazını şimdi gördüm, bu cümlelerin üstüne koyacak bırak bir cümleyi kelimem dahi yok... Ama sen durup dururken yazmazsın bunları birşey mi oldu yeni bir haber mi var çok merak ve endişe içindeyim bana da yazıver olur mu.O güzel reçetenin yanında sen ilaçlarını da ihmal etme lütfen,sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, klasik mide, bağırsak sorunları işte..Kendime psiko-analiz yaptım, hastalıklarımın sebeplerini buldum, biraz da naz yaprım işte, herşey yolunda, yoksa, merak etme şekercim..

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...