19 Nisan 2016 Salı

Uzun Kışın Ardından


Uzun kışın ardından güneş yüzünü göstermeye başladı..Hatta biraz fazla mı ne Nisan ayı için? Doğrudan yaza mı geçiş yaptık yoksa? Uzun kollular bile dayanılmaz olmaya başladı şu bir kaç günde..

Şelaleler çağlıyor, eriyen karlar gözlerimize ayrı bir ziyafet sunarken, kulaklarımızda o güzel müziklerini bırakıyorlar..Uzun kış, geride anıları ile, hatırlamak istemediğimiz acıları ile geçti, şimdi baharı karşılayan bizlerin de, kışı da çıkardık ya sağ salim, yaza kavuşma umudumuz yeşermeye başladı ağaçlar yeşerirken..Oysa ben hep baharda kaybetmedim mi sevdiklerimi? Baharlarda büyümedim mi aniden beklenmedik, aceleci acıların peşinden? Yine de yaşama içgüdüsü mü sevdiriyor baharı insana, tüm kötü hatıralarına rağmen?




Bu kışım bebeklerle geçti..Yeni öğrenmenin hevesine, kendimle olan "en mükemmelini yapma" yarışım karıştı, kalıplar kalıpları izledi, kumaşlar kesildi, ortaya çıkan her bebeğin ardından insanın gücüne olan şaşkınlığım, ruhumun kusur bulmaya meraklı çok titiz tarafının seslerine karıştı..Ama oldu, hepsi de güzel oldu..Beni bu yaşımdan aldı, eskilere götürdü..Hepsine, annemin bana sarıldığı gibi sarıldım bittiklerinde, hepsini babamın beni dizine oturttuğu gibi oturttum..Ama hiç büyümesinler isteyerek, hep böyle, bu şekilde, bu yaşta kalsınlar dileyerek yerleştirdim raflara onları..Onlar zamana bizim gibi kolay yenilmesinler umuduyla..



Chalet girl son bebeklerden..Dağlık yerler soğuk olur, kalın bir kazak, kalın çoraplar..Ama şıkız yine de biz, soğuk şıklığımızdan alamaz bizi..Hem zaten uzun geçen kışın ardından yaz da gelse, tekrar kışı görebilecek şanslılardan olabilirsek eğer ben ve bu postu şu an okuyan değerli dost, bu kazaklı kızı ve bu postu tekrar hatırlar ve bir dilek tutarız, bir kış daha görebilmek için burada.. 

6 yorum:

  1. ne harika yazmışsın ve ne harika bir bebek olmuş bu gerek kıyafetiyle gerekse güzelliğiyle çok sevimli:)
    dilerim nice baharları burda beraber yaşarız..
    yaşama sevincin hiç solmasın,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, inşallah, hep birlikte nice neşeli ve sağlıklı baharlara..

      Sil
  2. Ben ise kışlar geçip gidince, oh.. Diyenlerdenim. Nedeni çok elbette.
    Bu kış güzeline bayıldım. Çok huzur veren bir bebek olmuş.
    Tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Bu sefer şehir dışında olduğumdan 23 Nisan etkinliğini kaçırdım galiba ama bir sonrakinde belki de küçük birilerinin kızı olur bu bebeğim de..

      Sil
  3. Emeğinize sağlık bebek çok şirin olmuş doğa resimleri ise vazgeçilmezim .

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...