27 Nisan 2016 Çarşamba

Kuru Domatesli Ekmek


Kara bulutların ardından yine bahar..Kaçırmamalı bu güneşli günleri..Piknik olabilir mesela..Veya yaza çok yakıştırdığım balık sofraları..Ama ekmeği ev yapımı, hatta yanında biraz da zeytinyağı ile, "banmalık"..


Sadece balık ve salata ile geçen öğünleri daha doyurucu yapabilmenin yolu ya balık çorbası benim için zaten, ya da ekmek..Yoksa doymadıkça yiyor insan, tatlılarda kalıyor aklı, o balık yüzmek istiyor, gezmek istiyor, istiyor da istiyor insanın midesinde..Gelin, beni dinleyin..Yapın kendi ekmeğinizi, rahat bıraksın şu balık midenizi: ))  


3,5 su bardağı Tam Buğday Unu     
1,5 su bardağı Ilık Su     
8 gr.Instant Maya     
3 çorba kaşığı Zeytinyağı     
80 gr.Hellim Peyniri     
6 Kurutulmuş Domates     
Biberiye     
Tuz

Un, maya, zeytinyağı, su ve tuz yoğurulur. Oda sıcaklığında üzeri kapalı olarak 1 saat bekletilir. Kuru domatesler bir kasede su içinde bekletilir. Süre sonunda tekrar yoğurulup, üzerine fırçayla zeytinyağı sürülür. Üzerine rendelenmiş peynir, küp doğranmış domates ve biberiye serpilir.Hamur iki parmak kalınlığında şeritlere kesilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine çok sıkı olmayacak şekilde kendi etrafında sarılarak yerleştirilir. Üzerine tekrar biraz zeytinyağı sürülerek oda sıcaklığında 30 dak. Daha bekletilir. Süre sonunda üzerine fırça ile su sürülür ve içine bir tas su yerleştirilmiş 200 C fırında 10 dak. Pişirilir. Fırının sıcaklığı 180 C yapılarak 20 dak. Daha pişirilir. Fırından alındıktan sonra üzerine nemli bir bez örtülerek birkaç dakika bekletildikten sonra servis yapılır. 

Afiyet Olsun.

6 yorum:

  1. Bir fincan kahve ile başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan yiyebilirim bunu. Rengi çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahveyle? Çok iyi fikir, ben de bunu denemeliyim hemen..

      Sil
  2. Ekmeksiz bir öğün düşünemiyorum. Bizim nimetimiz o ve bu kadar horlanmasına çok üzülüyorum. Nasıl istedim şimdi, şundan bir parça alıp, gözlerimi kısarak yemek.
    Ellerine sağlık Elif, afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, son yıllarda ekmek yediğimizi birbirimize söylemeye bile utanır olduk..Oysa besleyici derlerdi eskiden, olmazsa olmazdı, ne oldu da bu hale geldi?

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...