2 Nisan 2016 Cumartesi

Çayla


Bugünkü  iyi pişmiş bir kek, tadı-tuzu yerinde, üstü nar gibi kızarmış..Zeytinli kek..Tuzlu kek severlere...


Kahvaltılık olarak da nefis olur yanında biraz peynir, bolca domatesle..Tam pazar kahvaltılarına özel..Ama hangi öğünde yerseniz yiyin, yanında mutlaka çay olmalı..


3 Yumurta   
1 su bardağı Sıvı yağ   
1 çay bardağı Yoğurt   
3 su bardağı Un   
1 pk.Kabartma Tozu
1 su bardağı Siyah Zeytin               
1 tatlı kaşığı Tuz         
1 çay kaşığı Kekik  

Bir kapta yumurtalar, yağ ve yoğurt çırpılır. 2 kaşığı üzerine sürmek için ayırılır. Kalan karışıma un,   kabartma tozu, kekik, tuz ve çekirdeği çıkarılmış zeytinler eklenerek tahta kaşıkla karıştırılır. Karışım yağlanmış fırın kabına dökülür. 180 C fırında 15 dak.pişirilir. Üzerine kenara ayırılan 2 kaşık yoğurtlu karışım sürülür. Tekrar fırına verilip 20 dak. Daha pişirilir.

Afiyet olsun..

Bu arada, siz de bizim gibi, yaz kalabalıkları başlamadan adaları ziyaret etmeyi unutmayın. İster pikniğe, ister balık yemeğe..Ama adada bir çay içmeden dönmeyin..Adanın tadı böyle çıkar, bir bardak demli çayla..


3 yorum:

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...