18 Nisan 2016 Pazartesi

Umut



Yeni bir günü yaşayabilmenin umudu mudur bu sabahları böyle güzel yapan? Tabakta artan peynire-zeytine ertesi sabah devam edebilecek bir ömre sahip olma umudu mudur? Özenle kurulan kahvaltı sofraları, hele de insanın kendi evindeyse, kendi örtüsü, fincanı, tabağı, kendi çatal bıçağıyla olduğunda, neden bu kadar tatlıdır, "saadetimiz daim olsun" umudundan mı?  



Gözünden akan uykuyu ve çapağı ovalayarak mutfağa koşarken güzel bir kahvaltı kekinin kokusunda ev halkını uykudan uyandırmak için, insana bu gücü veren sevdiklerinden hiç ayrılmama umudu mudur?



Evet, kahvaltı keki..Dereotlu, peynirli..Onu anlatacaktım, anlatacağım da..Ama umut..Önce ondan bahsetmeden duramadım..Tarif çok kolay, malzemesi de kolay..Zor olan bu umudu hep taşımak, her sabah, o sabah tazecik pişmiş bir kek gibi çırpıp, kabartıp, etrafa dağıtmak..Yoksa kek kolay..  

3 Yumurta
1 su bardağı Sıvı Yağ
1 çay bardağı Süt
1 su bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 su bardağı Beyaz Peynir
1 demet Dereotu
1 pk. Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Tuz
2,5 su bardağı Un

Bir kapta tüm malzeme çırpılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür.  175 C fırında 50 dak. Pişirilir.

Afiyet Olsun..

Bu arada..Sabah uyandığında hayalini karşısında bulma umudu mudur bu geceleri böyle masal gibi buğu içinde bırakan? Nedir?




4 yorum:

  1. Tuzlu keki çok severim.Denemek isterim bu tarifi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun o zaman şimdiden..Umarım tadını da beğenirsiniz..

      Sil
  2. Elif...
    Umut olmadan olmuyor yahu, yediğimiz kek de, topladığımız sofraları tekrar tekrar kurmak da, yaptıklarımızın hepsinden keyif alabilmek de varsa umudumuz anlamlı! karamsar, karanlık zamanların işi değil keyif...
    Afiyetler olsun, çok iştah açıcı gözüküyor...

    YanıtlaSil
  3. Umut fakirin ekmeği derler, bazen ekmek de, katık da umut mu ne?

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...