4 Nisan 2016 Pazartesi

Aşkın Zamanı


Pırıl pırıl günler başlayalı beri, bahar coşkusu ile uyanıyor insan..Gezmenin, pikniğin, sevmenin zamanı, aşkın tam sırası..

Aşkın zamanı olur mu hiç demeyin..Aşık olmanın zamanı olmazsa bile bence mevsim değişimleri var olan aşkı göstermek için, paylaşmak için en güzel zamanlardır. Baş başa karlar üzerinde bir yürüyüş de romantiktir, şakır şakır yağan yağmur altında tek bir şemsiye altında kıkırdayarak koşturmak da ıslak caddelerde..Hele goncalar ilk çiçeklerini açarken, fosfor yeşili çimler başlarını kaldırırken topraktan ve tepede güneş tüm doğayı uykusundan uyandırırken, yüreğinizdeki duyguları kelimelere, hatta bazen kurabiyelere dökmek başkadır.. 

Bu bahar tüm sevenler için aşk zamanı olsun, kalpli kurabiyelerim gökten tüm sevenlerin başına düşsün, Afiyet Olsun..

1 Yumurta     
1 su bardağı Pudra Şekeri     
1 çay bardağı Sıvı yağ     
125 gr.Oda Sıcaklığında Margarin     
1 pk.Vanilya     
5 su bardağı Un     
Süslemek İçin: Şeker Hamuru


Bir kapta tüm malzeme yoğurulur. Merdane ile açılarak kurabiye kalıpları ile kesilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 175 C 15 dak. Pişirilir. Fırından çıkıp oda sıcaklığına geldiğinde üzerleri şeker hamuru ile süslenir.  

Afiyet Olsun.

8 yorum:

  1. Yazının başlığı bana dedeciğimin bundan çook yıllar önce mırıldandığı tangoyu hatırlattı.
    Bak şöyle;
    "Nisan, Mayıs ayları
    Gevşer gönül yayları
    Çayır çimen bekliyor
    Bayanlarla bayları"

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada bir İstanbul Beyefendisinden de tangodan başka ne beklenir değil mi?

      Sil
    2. Tabii, tango gibisi var mı? "Papatya gibisin beyaz ve ince" bizim çocukluğumuza bile damgasını vurmadı mı? O zamanlar büyünce öyle beyaz ve ince olmayı hayal ederdik, bir papatya gibi..Ama kısmet işte :))Alman papatyası gibi olduk biraz :)))

      Sil
  2. Çok tatlı görünüyorlar.AŞK 'a yakışan mevsim ilkbahar ve kalp.Afiyet olsun.Tülin hanım istemeden kulak misafiri oldum o ne şans bir İstsnbul beyefendisi dede herkese nasip olmaz,

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı görünüyorlar.AŞK 'a yakışan mevsim ilkbahar ve kalp.Afiyet olsun.Tülin hanım istemeden kulak misafiri oldum o ne şans bir İstsnbul beyefendisi dede herkese nasip olmaz,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyefendi bile zor bulunuyor artık, İstanbullusunu boşverin:)) Çocuklarımızı zengin, ünlü, uyanık olsunlar, köşeyi dönsünler diye değil, beyefendi, hanımefendi olsunlar diye eğitmeliyiz belki de herşeyden önce..

      Sil
  4. Bahar yaşam sevinci veriyor kurabiyeler çayla çok iyi gider afiyet olsun günümüzde insanlarda her şey çıkar olmuş evlilikler bile sevi ile başlıyor kavga ile bitiyor mutlu evlilikler görünce sevinir olduk .umarım yaşam sevgi saygı üzerine kurulur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah, sevgi saygı herşeyin temeli zaten, yürekten katılıyorum.

      Sil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...