27 Nisan 2015 Pazartesi

Küçük Şeylerle Mutlu Olmam Ben


Kadın çayından koca bir yudum aldı, denize baktı şöyle bir, güneşin ısıttığı saçlarını eliyle düzeltip, yanına eğildi, "hayatımın en güzel anlarından biri "dedi.. Adam güldü, "ne küçük şeylerle mutlu oluyorsun" dedi.."yok" dedi kadın, "asla, asla küçük şeylerle mutlu olmam ben. Büyük şeylerin peşindeyim hep ve bunlara sahip oldukça, daha da fazlasını isterim.."

"Şu an, burada oturacak sağlığımın olması bu anı hayatımın en güzel anlarından biri yapıyor işte, hasta yattığım günleri düşününce bu anın kıymetini bilmemek mümkün mü? Şu çayı içebilecek sağlığımın yanında, bir de bu çayı alabilecek param var cebimde, mutlu olunmaz mı buna? Başımı kaldırınca denizi görebiliyor gözlerim, burnum kokusunu alabiliyor, küçük şeyler dediğin hayatımızı zenginleştiren bu duyularımız olabilir mi hiç? Yılın neredeyse 250 gününü yağışsız geçiren bir şehirde yaşıyoruz, bütün sıkıntılarına rağmen sırf bunun için bile sevilmeye değmez mi İstanbul? Yağmurlarında ıslanan saçlarımı güneşlerinde ısıtırken, saçlarımın olduğunu bir defa daha fark edip, buna sevinip, saçlarımı sevmişim, az mı? Deniz kenarında bu çayı içerken aklımdan derlerim geçmiyor da, bir sonraki bardağa limon atsam mı diye düşünebiliyorsam, büyük şey değil mi bu zenginlik? Hepsinin üstüne, sen, hayatımı paylaştığım sen, seninle birlikte içtiğim bu çay, her şeyin, en fazlanın da fazlası, hayal edilemeyecek kadar zenginlik değil mi?" 

Değil mi?


6 yorum:

  1. Küçük şeyler dedidiğimiz aslında ne kadar kıymetli ve aynı zamanda büyük şeyler.

    YanıtlaSil
  2. ÇOK GÜZEL BİR BAYLAŞIM...BÜYÜK MUTLULUK SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  3. Sağlık en büyük hazinemiz . Ta ki bir tahlilimiz , bir neticemiz kötü çıkana kadar anlamıyoruz değerini. Sonra telaşa kapılıp, silkeleniyoruz ve küçük dertlerle canımızı sıkmamaya daha bi özen göstermeye başlıyoruz. Halbuki şöyle bir etrafımıza baksak ,gerçekten baksak insanların hangi sağlık problemleriyle uğraştığını görsek zamanında , o zaman anlayacağız kıymetini mutluluğumuzun kaynağının en başta sağlık olduğunu . Güzel hikaye . Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel anlatmışsın !
    Okuyup okuyup şükür sebebi olacak bir yazı .
    İzninle paylaşabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman ne demek, yayınlandı mı, benden çıkmıştır artık, sadece mutluluk verir beğenip de paylaşman, lafı mı olur..

      Sil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş, gönlünüze sağlık.

    YanıtlaSil

Ne dersiniz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...